Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιστορική βουτιά 200 δισ. στην κεφαλαιοποίηση του Facebook

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν περισσότερο από 20% στη Wall Street μετά το πέρας των συναλλαγών, καθώς η Meta δήλωσε ότι αναμένει τα έσοδά της για το πρώτο τρίμηνο να είναι χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ιστορική βουτιά 200 δισ. στην κεφαλαιοποίηση του Facebook

Οι επενδυτές ψαλίδισαν σχεδόν 200 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της ιδιοκτήτριας του Facebook, της Meta, καθώς η τελευταία προειδοποίησε ότι οι χρήστες του διαδικτύου ξοδεύουν περισσότερο χρόνο σε ανταγωνιστές όπως το TikTok της ΒyteDance.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν περισσότερο από 20% στη Wall Street μετά το πέρας των συναλλαγών (after-hours trading), καθώς η Meta δήλωσε ότι αναμένει τα έσοδά της για το πρώτο τρίμηνο να είναι χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, λόγω «αυξανόμενου ανταγωνισμού».

Εάν η τιμή δεν ανακάμψει, θα είναι η χειρότερη μέρα για τη μετοχή από τότε που εισήχθη ο όμιλος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το 2012, και μια από τις μεγαλύτερες ημερήσιες μειώσεις κεφαλαιοποίησης εταιρείας που έχει καταγραφεί.

«Οι άνθρωποι έχουν πολλές επιλογές για το πώς θέλουν να περνούν τον χρόνο τους και εφαρμογές όπως το TikTok αναπτύσσονται πολύ γρήγορα», προειδοποίησε ο Mark Zuckerberg, διευθύνων σύμβουλος, σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές. Ο ανταγωνισμός θα ασκήσει βραχυπρόθεσμη πίεση στα διαφημιστικά έσοδα της Meta, πρόσθεσε.

Τα τελευταία στοιχεία ότι η Meta χάνει στη «μάχη της προσοχής» από εφαρμογές όπως το TikTok ήρθαν μια μέρα αφότου η αντίπαλός της, η μητρική Alphabet της Google, δημοσίευσε μια απροσδόκητη αύξηση στα διαφημιστικά έσοδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v