Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 5,1% ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Ιανουάριο

«Ο ρυθμός πληθωρισμού μειώθηκε ελαφρώς τον Ιανουάριο, αφού τον περασμένο Δεκέμβριο είχε φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 30 ετών. Ωστόσο, παραμένει ψηλά», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Στο 5,1% ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Ιανουάριο

Στο 4,9% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία τον Ιανουάριο του 2022 σε εθνικό επίπεδο. Τον Δεκέμβριο του 2021 ήταν 5,3%, όπως θυμίζει η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis).

«Ο ρυθμός πληθωρισμού μειώθηκε ελαφρώς τον Ιανουάριο, αφού τον περασμένο Δεκέμβριο είχε φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 30 ετών. Ωστόσο, παραμένει ψηλά», δήλωσε ο Georg Thiel, Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Η Destatis αναφέρει επίσης ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,4% σε μηνιαία βάση. Οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 20,5% σε ετήσια βάση.

Ο πληθωρισμός εναρμονισμένος - για να μπορεί να συγκριθεί με την υπόλοιπη ευρωζώνη - διαμορφώθηκε στο 5,1% σε ετήσια βάση και στο 0,9% σε μηνιαία. Ολα τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή επιβεβαιώνουν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Destatis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v