Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με τη μεγαλύτερη ταχύτητα από το 1941 έτρεξε η βρετανική οικονομία το 2021  

Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 7,5% την περσινή χρονιά, κάνοντας το μεγαλύτερο άλμα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τοποθετώντας το Ηνωμένο Βασίλειο στην κορυφή της ομάδας G-7. Η αύξηση σημειώθηκε παρά την πτώση του Δεκεμβρίου λόγω Ομικρον.

Με τη μεγαλύτερη ταχύτητα από το 1941 έτρεξε η βρετανική οικονομία το 2021

Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο πέρυσι, αφότου ωστότο υπέστη ένα πιο ήπιο πλήγμα από το αναμενόμενο τον Δεκέμβριο.

Η επέκταση κατά 7,5% ήταν η μεγαλύτερη από το 1941 και έκανε τη Βρετανία την ταχύτερα αναπτυσσόμενη προηγμένη οικονομία το 2021. Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,2% τον Δεκέμβριο σε μηνιαία βάση, καθώς η εξάπλωση της παραλλαγής Ομικρον κράτησε τους καταναλωτές στο σπίτι.

Τα στοιχεία θα χαιρετιστούν από τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος παλεύει με την κρίση του κόστους ζωής και αντιμετωπίζει εκκλήσεις να παραιτηθεί λόγω φερόμενων παραβιάσεων κανόνων (κορωνοπάρτι) όταν η χώρα ήταν σε lockdown. Θα κρατήσουν επίσης την Τράπεζα της Αγγλίας εστιασμένη στις προσπάθειες για τον περιορισμό του αυξανόμενου πληθωρισμού, με πιθανές περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v