Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Fed έτοιμη να αυξήσει σύντομα τα επιτόκια

Οι αξιωματούχοι της Fed εξέτασαν στην τελευταία τους συνεδρίαση σχέδια για να αρχίσει σύντομα η αύξηση των επιτοκίων. Ανησυχίες για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Η Fed έτοιμη να αυξήσει σύντομα τα επιτόκια

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι έτοιμη να προχωρήσει σύντομα σε μια αύξηση των επιτοκίων και να συρρικνώσει τον ισολογισμό της, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της τελευταίας της συνεδρίασης που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

«Οι περισσότεροι συμμετέχοντες επισήμαναν, ότι, αν ο πληθωρισμός δεν κινηθεί χαμηλότερα, όπως αναμένουν να συμβεί, τότε η Fed θα είναι κατάλληλο να αποσύρει τη νομισματική τόνωση με ταχύτερο ρυθμό από ότι αναμένεται τώρα» σημειώνεται στα πρακτικά.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζήτησαν την έναρξη της συρρίκνωσης του ισολογισμού.

«Οι συμμετέχοντες παρατήρησαν ότι υπό το φως του υψηλού επιπέδου των χρεογράφων που έχει η Fed στην κατοχή της μια σημαντική μείωση του ισολογισμού θα ήταν πιθανότατα κατάλληλη» τονίζεται.

Όπως μεταδίδει το CNBC, τα πρακτικά αποκαλύπτουν ότι οι αξιωματούχοι που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Ιανουαρίου εξέφρασαν ανησυχίες για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, τονίζοντας ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική μπορεί να αποτελεί σημαντικό ρίσκο.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι υπογράμμισαν ότι η πορεία της νομισματικής πολιτικής θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές εξελίξεις και τον αντίκτυπό τους στο outlook, σημειώνουν τα πρακτικά. «Οι συμμετέχοντες θα επικαιροποιούν τις εκτιμήσεις τους για την κατάλληλη πορεία της νομισματικής πολιτικής σε κάθε συνεδρίαση» τονίζεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v