Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία η Transport for London

Αν δεν υπάρξει ξεκάθαρη ένδειξη ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να παράσχει στήριξη, δεν θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, δήλωσε εκπρόσωπος της Transport for London.

Αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία η Transport for London

Ο φορέας διαχείρισης των δημόσιων συγκοινωνιών του Λονδίνου θα μπορούσε να κηρύξει πτώχευση σε λίγες μέρες αν η κυβέρνηση δεν παράσχει συνεχή οικονομική στήριξη.

Η Transport for London (TfL) είδε το εισόδημά της να μειώνεται σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας λόγω της ξαφνικής έλλειψης επιβατών.

Η κυβέρνηση ενίσχυσε τον δημόσιο φορέα, ο οποίος βασίζεται στα έσοδα από τα εισητήρια για να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές του, με μια σειρά βραχυπρόθεσμων συμφωνιών χρηματοδότησης. Ωστόσο, η τελευταία έληξε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και δεν έχει ακόμη υπάρξει συμφωνία για παράταση.

Όπως μεταδίδει η Guardian o δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίχ Καν, συμμετείχε σε διαπραγματεύσεις το μεγαλύτερο μέρος του Σαββάτου για να εξασφαλίσει μια νέα συμφωνία.

«Είναι κρίσιμο η κυβέρνηση να παράσχει στην TfL τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση που έχει ανάγκη για να διατηρήσει κρίσιμες υπηρεσίες μεταφοράς στην πρωτεύουσα» ανέφερε εκπρόσωπος του δημάρχου.

Αν δεν υπάρξει ξεκάθαρη ένδειξη ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να στηρίξει οικονομικά την TfL, δεν θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, δήλωσε εκπρόσωπος τoυ φορέα.

Ο αριθμός των Βρετανών που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της TfL παραμένει πολύ χαμηλότερος από τα προ της πανδημίας επίπεδα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.

Οι αυξήσεις των εισιτηρίων στις οποίες προχώρησε η εταιρεία δεν κατάφεραν να βελτιώσουν την κατάσταση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v