Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκάνδαλο Credit Suisse: Πελάτες-εγκληματίες δείχνει διαρροή 18.000 λογαριασμών

Φερόμενοι καταπατητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άτομα υπό κυρώσεις ήταν πελάτες της, σύμφωνα με τους λογαριασμούς που διέρρευσαν. Απορρίπτει η ελβετική τράπεζα τις κατηγορίες για τις επιχειρηματικές της πρακτικές.

Σκάνδαλο Credit Suisse: Πελάτες-εγκληματίες δείχνει διαρροή 18.000 λογαριασμών

Να περιορίσει τις συνέπειες από το τελευταίο της σκάνδαλο προσπαθεί η Credit Suisse, αφότου αρκετά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι περισσότεροι από 18.000 λογαριασμοί που διέρρευσαν, έδειχναν ότι εγκληματίες, φερόμενοι καταπατητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άτομα υπό κυρώσεις ήταν πελάτες της ελβετικής τράπεζας.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι πληροφορίες που διέρρευσαν, οι οποίες αφορούν λογαριασμούς στους οποίους υπάρχουν πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια, προήλθαν από έναν πληροφοριοδότη που μοιράστηκε τα ευρήματά του με τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Οι κάτοχοι λογαριασμών περιελάμβαναν έναν αρχηγό κατασκοπείας της Υεμένης που εμπλέκεται σε βασανιστήρια, αξιωματούχους της Βενεζουέλας που εμπλέκονται σε σκάνδαλο διαφθοράς και τους γιους του πρώην Αιγύπτιου δικτάτορα Χόσνι Μουμπάρακ.

Οι λογαριασμοί είχαν ανοίξει από τη δεκαετία του 1940 έως τη δεκαετία του 2010, σύμφωνα με τη δημοσίευση του Οργανωμένου Εγκλήματος και Αναφοράς Διαφθοράς. 

Η Credit Suisse ανέφερε σε δήλωσή της την Κυριακή ότι «απορρίπτει σθεναρά» τις κατηγορίες για τις επιχειρηματικές της πρακτικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v