Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό πέντε μηνών για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη

Ο δείκτης Υπεύθυνων Προμηθειών διαμορφώθηκε στις 55,8 μονάδες, από 52,3 τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της IHS Markit.

Υψηλό πέντε μηνών για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη

Kατά 3,5 μονάδες αυξήθηκε ο δείκτης Υπεύθυνων Προμηθειών ΡΜΙ της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit τον Φεβρουάριο, φτάνοντας σε υψηλό πέντε μηνών και καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον περασμένο Μάρτιο - διαμορφώθηκε στις 55,8 μονάδες, από 52,3 τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της εταιρείας. 

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι αυξανόμενοι μισθοί, αλλά και οι λογαριασμοί ενέργειας οδήγησαν σε νέο άλμα-ρεκόρ τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς επιμένουν ανοδικά τα κόστη για τις επιχειρήσεις.

Η μεγαλύτερη βελτίωση σημειώθηκε στον τομέα των υπηρεσιών, με τον ΡΜΙ σε υψηλό τριών μηνών, στις 55,8 μονάδες, από 51,1 τον Ιανουάριο. Αν και ο δείκτης μεταποιητικής παραγωγής έφτασε στο υψηλό πέντε μηνών στο 55,6, ο PMI της μεταποίησης υποχώρησε στο 58,4, αντιπροσωπεύοντας ένα χαμηλό δύο μηνών.

Στη Γερμανία, η παραγωγή του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε με τον πιο γρήγορο ρυθμό των τελευταίων έξι μηνών, κυρίως λόγω της δραστηριότητας των υπηρεσιών, ενώ και στη Γαλλία, η άνοδος ήταν η ισχυρότερη από τον Ιούνιο του 2021.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v