Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σι σε Μπάιντεν: Η αντιπαράθεση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός

Ειρήνη και ασφάλεια είναι τα πιο πολύτιμα αγαθά, είπε ο Κινέζος πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν ήθελε να δει αντιπαράθεση στην ουκρανική κρίση.

Σι σε Μπάιντεν: Η αντιπαράθεση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός

Η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες όχι μόνο πρέπει να οδηγήσουν τις σχέσεις τους στο σωστό μονοπάτι, αλλά και να επωμιστούν το μερίδιο των διεθνών ευθυνών τους και να εργαστούν για την παγκόσμια ειρήνη, υποστήριξε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κατά την τηλεδιάσκεψη με τον Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κινεζικό κρατικό κανάλι.

Σημειώνοντας ότι υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις από την τελευταία φορά που οι δυο τους συνομίλησαν για τελευταία φορά, τον περασμένο Νοέμβριο, ο Σι είπε ότι σήμερα ο κόσμος δεν είναι ούτε ήρεμος, ούτε σταθερός.

«Η κρίση στην Ουκρανία δεν είναι κάτι που θέλαμε να δούμε», είπε ο Σι.

Τα γεγονότα δείχνουν ότι οι χώρες δεν πρέπει να φτάσουν στο σημείο της στρατιωτικής αντιπαράθεσης, τόνισε. Η σύγκρουση και η αντιπαράθεση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, η ειρήνη και η ασφάλεια είναι αυτά που η διεθνής κοινότητα πρέπει να προστατεύει περισσότερο, πρόσθεσε, σύμφωνα πάντα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ως μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και όντας οι δυο σημαντικότερες οικονομίες του πλανήτη Κίνα-ΗΠΑ πρέπει να οδηγούμε τις διμερείς σχέσεις στο σωστό μονοπάτι, συμπλήρωσε. Παράλληλα πρέπει να επωμιζόμαστε το μερίδιο της ευθύνης μας σε ότι αφορά τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v