Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντολή Πούτιν για πληρωμές φυσικού αερίου σε ρούβλια έως τις 31 Μαρτίου

Η αλλαγή νομίσματος θα ισχύει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και σε άλλες που έχουν εισαγάγει περιοριστικά μέτρα κατά πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ρωσικών νομικών προσώπων, όπως ενημέρωσε το Κρεμλίνο.

Εντολή Πούτιν για πληρωμές φυσικού αερίου σε ρούβλια έως τις 31 Μαρτίου

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίίμιρ Πούτιν έθεσε προθεσμία την 31η Μαρτίου στο υπουργικό συμβούλιο, στην κεντρική τράπεζα και στην Gazprom για να πραγματοποιήσουν αλλαγή νομίσματος για χώρες που έχουν προηγουμένως επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα, όταν αγοράζουν ρωσικό φυσικό αέριο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Κρεμλίνο.

«Η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μαζί με την Τράπεζα της Ρωσίας και την εταιρεία Gazprom, θα πρέπει να εφαρμόσουν μια σειρά μέτρων για την αλλαγή του νομίσματος πληρωμής σε ρούβλια όσον αφορά τις προμήθειες φυσικού αερίου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε άλλες χώρες που έχουν εισαγάγει περιοριστικά μέτρα κατά πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ρωσικών νομικών προσώπων», σημειώνεται στο δελτίο Τύπου.

Η Eni δεν μπορεί να πληρώνει το φυσικό αέριο σε ρούβλια

Η μεγαλύτερη ιταλική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Eni ανακοίνωσε τη Δευτέρα την αδυναμία της να πληρώσει για ρωσικό αέριο σε ρούβλια, όπως ζήτησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eni Claudio Descalzi είπε: «Μας ζήτησαν να το πληρώσουμε (το φυσικό αέριο) σε ρούβλια. Δεν θα μπορέσουμε να το κάνουμε γιατί δεν έχουμε ρούβλια. Και αυτό δεν προβλέπεται από τη σύμβαση, η οποία καθορίζει τους διακανονισμούς σε ευρώ».

Επίσης, ο Descalzi εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις μελλοντικές προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία, καθώς η σύγκρουση στην Ουκρανία μεγαλώνει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v