Βουτιά 42% για τα κέρδη της JPMorgan το πρώτο τρίμηνο

Η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα είχε κέρδη 8,28 δισ. δολαρίων ή $2,63 ανά μετοχή, το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, σε σύγκριση με τα 14,3 δισ. δολάρια ή $4,50 ανά μετοχή έναν χρόνο πριν. Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη της BlackRock.

Βουτιά 42% για τα κέρδη της JPMorgan το πρώτο τρίμηνο

Πτώση στα κέρδη του πρώτου τριμήνου ανακοίνωσε η JPMorgan Chase & Co την Τετάρτη, λόγω της επιβράδυνσης του dealmaking, που προκλήθηκε από τη σύγκρουση στην Ουκρανία και τη μείωση των εσόδων από το trading.

Οπως θυμίζει το Reuters, τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική για τις μεγάλες τράπεζες σταμάτησαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου. Το πρώτο τρίμηνο, η συνολική αξία των εκκρεμών και ολοκληρωμένων συμφωνιών ανήλθε σε περίπου 900 δισ. δολάρια έως τις 29 Μαρτίου -ήταν τα πιο χαμηλά από το δεύτερο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Η τράπεζα είπε επίσης ότι το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε ένα σχέδιο επαναγοράς μετοχών ύψους 30 δισ. δολαρίων.

Η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα είχε κέρδη 8,28 δισ. δολαρίων ή 2,63 δολάρια ανά μετοχή, το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, σε σύγκριση με τα 14,3 δισ. δολάρια ή 4,50 δολάρια ανά μετοχή ένα χρόνο πριν.

Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 2,69 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με τη Refinitiv. Δεν ήταν αμέσως σαφές, εάν οι αναφερόμενοι αριθμοί είναι συγκρίσιμοι με τις εκτιμήσεις. 

Τα έσοδα μειώθηκαν στα 30,72 δισ. δολάρια από 32,27 δισ. έναν χρόνο νωρίτερα.

BlackRock: Τα κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες το πρώτο τρίμηνο

Καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη πρώτου τριμήνου ανακοίνωσε η BlackRock την Τετάρτη, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο επωφελήθηκε από τους επενδυτές που διοχέτευαν περισσότερα χρήματα στα διάφορα ενεργά fund της.

Οπως μεταδίδει το Reuters, τα προσαρμοσμένα κέρδη αυξήθηκαν στο 1,46 δισ. δολάρια ή 9,52 δολάρια ανά μετοχή, το πρώτο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, από 1,2 δισ. ή 7,77 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι αναλυτές περίμεναν κατά μέσο όρο να αναφέρει κέρδη $8,75 ανά μετοχή, σύμφωνα με στοιχεία της IBES από τη Refinitiv.

Η BlackRock έκλεισε το προηγούμενο τρίμηνο με 9,57 τρισ. δολάρια σε υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία, από 9,01 τρισ. έναν χρόνο νωρίτερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v