Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποπ σταρ ορίστηκε εκπρόσωπος της Ινδονησίας στη G-20

Διάσημοι, ιδρυτές startup και παιδιά μεγιστάνων παίρνουν πολιτικούς ρόλους στην Ινδονησία, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να προσελκύσει τον νεαρό πληθυσμό που αντιμετωπίζει υψηλή ανεργία.

Ποπ σταρ ορίστηκε εκπρόσωπος της Ινδονησίας στη G-20

Η απόφαση της Ινδονησίας να διορίσει μία ποπ σταρ, χωρίς οικονομική εμπειρία, ως εκπρόσωπό της στην Ομάδα των 20 (G-20) είναι ακόμη μία κίνηση της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να έρθει πιο κοντά με τους νέους της χώρας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Ayunda Faza Maudya -- μια 27χρονη τραγουδίστρια και ηθοποιός περισσότερο γνωστή ως Maudy Ayunda -- ορίστηκε εκπρόσωπος της χώρας στην προεδρία της G-20.

Η Ayunda αναλαμβάνει τον ρόλο καθώς η Ινδονησία είναι αντιμέτωπη με τη λεπτή ισορροπία της φιλοξενίας αρκετών ηγετών των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου στο πλαίσιο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ρώσοι αντιπρόσωποι έχουν προσκληθεί στη συνάντηση των G-20 στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα, παρά τις απειλές άλλων κρατών για μποϊκοτάζ.

Διάσημοι, ιδρυτές startup και παιδιά μεγιστάνων παίρνουν πολιτικούς ρόλους στην Ινδονησία, καθώς η κυβέρνηση του προέδρου Joko Widodo προσπαθεί να προσελκύσει τον νεαρό πληθυσμό που αντιμετωπίζει υψηλή ανεργία. Πάνω από το ήμισυ των 273 εκατ. ανθρώπων της χώρας είναι ηλικίας κάτω των 35 ετών και το ποσοστό ανεργίας για τα άτομα ηλικίας 16 έως 30 ετών κυμαινόταν στο 14% πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v