Tι αναμένεται στο debate Μακρόν-Λεπέν την Τετάρτη

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την τηλεοπτική αντιπαράθεση των δύο υποψηφίων για το προεδρικό αξίωμα στη Γαλλία. Ακονίζουν τα ξίφη τους οι μονομάχοι, επιστρατεύουν όσα όπλα μπορούν. Συγκρούονται δύο διαφορετικές... φιλοσοφίες. Το ομοίωμα και ο χαμένος χρόνος...

Tι αναμένεται στο debate Μακρόν-Λεπέν την Τετάρτη

Αγωνία, πάθη και ανασφάλεια έχουν φτάσει στο ζενίθ στη Γαλλία, ενόψει της αυριανής μονομαχίας Μακρόν - Λεπέν που πολλοί Γάλλοι αντιμετωπίζουν σαν ένα «ντέρμπι».

Μια σοβαρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο διαφορετικές φιλοσοφίες διακυβέρνησης της χώρας. Για τη Μαρίν Λεπέν, η αυριανή θα είναι η ημέρα της μεγάλης ρεβάνς, ώστε να σβήσει από τη μνήμη την τραυματική αποτυχία της πριν από 5 χρόνια, απέναντι στον τότε άπειρο ακόμα Εμανουέλ Μακρόν.

Αυτή τη φορά προετοιμάζεται. Θέλει να μετατρέψει την εκλογή σε ένα δημοψήφισμα κατά του Μακρόν. Σύμφωνα με το πρόγραμμά της, αποσύρθηκε από χθες, ώστε να έχει ηρεμία, σε κάποιο παρισινό προάστιο. Στόχος της είναι μια σοβαρή προπόνηση με μετρημένους στα δάκτυλα συμβούλους και εκπαιδευτές.

Το ομοίωμα και ο χαμένος χρόνος...

Για την εξάσκηση, η προσομοίωση για την αντιπαράθεση με τον Μακρόν είναι τέτοια, ώστε επελέγη άτομο μεγάλης ομοιότητας με τον υποψήφιο πρόεδρο.

Οι δεύτερης βαθμίδας σύμβουλοι κλήθηκαν να στείλουν τα θέματά τους σε μία και μόνο καρτέλα, μπροστά και πίσω, ώστε να μην υπάρξουν εκ νέου εικόνες μιας Λεπέν χαμένης μέσα στα χαρτιά της.

Σε αντίθεση, ο Εμανουέλ Μακρόν τρέχει για να κερδίσει τον χαμένο χρόνο. Τρέχει με ανοιχτό ή κλειστό πουκάμισο, για να πείσει τους αναποφάσιστους και κυρίως μια νεολαία την οποία δεν κατάλαβε γιατί προτίμησε τον Μελανσόν.

ΠΗΓΗ: DEUTSCHE WELLE

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v