Ο Μασκ έτοιμος να επενδύσει προσωπικά $10-15 δισ. για την εξαγορά του Twitter

O ιδρυτής της Tesla σχεδιάζει να υποβάλλει την προσφορά για την εξαγορά του κοινωνικού δικτύου σε περίπου 10 ημέρες.

Ο Μασκ έτοιμος να επενδύσει προσωπικά $10-15 δισ. για την εξαγορά του Twitter

Ο Έλον Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αλλά δυσκολεύεται να βρει χρηματοδότηση για την εξαγορά του Twitter, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post.

Ο μεγιστάνας της Tesla, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 270 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes, προσπαθεί να βρει τρόπο για να χρηματοδοτήσει την προσφορά των 43 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του Twitter, σε μια περίπλοκη συμφωνία που προβλέπει άνλτηση χρέους αλλά και τεράστια «ένεση» μετοχικού κεφαλαίου από συνεπενδυτές.

Σύμφωνα με πηγές της NYP, ο Μασκ φαίνεται να αντιμετωπίζει εμπόδια στη συγκέντρωση των χρημάτων. Εκτός από τις αμφιβολίες για το εάν το Twitter αξίζει τα 54,20 δολάρια ανά μετοχή που πρόσφερε ο Μασκ την Πέμπτη, πηγές ανέφεραν ότι ορισμένοι επενδυτές φαίνονται να αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη την απρόβλεπτη συμπεριφοράς του και την τάση του να εμπλέκεται σε διαμάχες.

Ο ίδιος ο Μασκ είναι διατεθειμένος να επενδύσει μεταξύ 10 και 15 δισ. δολάρια «από την τσέπη του» για να εξαγοράσει το Twitter και να το βγάλει εκτός χρηματιστηρίου, ανέφεραν δύο καλά πληροφορημένες πηγές. Το ποσό είναι μεγαλύτερο από το τρέχον μερίδιο 9,1% που έχει στο κοινωνικό δίκτυο ο Μασκ, αξίας περίπου 3,4 δισ. δολαρίων.

Ο Μασκ μπορεί επίσης να είναι διατεθειμένος να δανειστεί έναντι του τρέχοντος μεριδίου του εάν χρειαστεί, μια κίνηση που θα μπορούσε ενδεχομένως να συγκεντρώσει πολλά δισεκατομμύρια επιπλέον δολάρια, ανέφεραν πηγές.

O ιδρυτής της Tesla σχεδιάζει να υποβάλλει την προσφορά για το Twitter σε 10 ημέρες περίπου. 

Ο ίδιος έχει έρθει σε επαφή με την Morgan Stanley για την άντληση χρέους $10 δισ., ενώ επιπλέον $20 δισ. αναμένεται να προέλθουν από άλλους επενδυτές, σημείωσαν οι πηγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v