Γαλλία: Στον προεκλογικό αγώνα και ο μπαμπάς Μακρόν

«Οι Γάλλοι είναι πολύ αχάριστοι», του ξέφυγε του μπαμπά Μακρόν, την ώρα που ο γιος του ζητά την ψήφο τους. Κατά τ' άλλα, δηλώνει θαυμαστής του Εμανουέλ, αν και συμφωνεί μόνο στο 90% των επιλογών του.

Γαλλία: Στον προεκλογικό αγώνα και ο μπαμπάς Μακρόν

Μόλις λίγες μέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στον προεκλογικό αγώνα υπέρ του Γάλλου προέδρου μπαίνει και ο... μπαμπάς του. Που, με τον δικό του τρόπο, στέκεται στο πλευρό του γιου του Εμανουέλ, αν ερμηνευθούν σωστά οι δηλώσεις του. Ωστόσο, σίγουρα θα μπορούσαν και να χρησιμοποιηθούν εναντίον του...  

Μιλώντας στην καθημερινή περιφερειακή εφημερίδα «L’Est Républicain» της Νανσί, ο πατέρας του υποψηφίου προέδρου Ζαν-Μισέλ Μακρόν, όπως ήταν αναμενόμενο, επαινεί τον γιο του. «Θαυμάζω τον τρόπο που διοικεί το κράτος. Νομίζω ότι θέλει πολύ θάρρος. Οι Γάλλοι βέβαια είναι πολύ αχάριστοι, αλλά αυτό δεν είναι καινούργιο», είπε με τον γνωστό υπεροπτικό τόνο της οικογένειας Μακρόν, όπως σχολιάζει δηκτικά η Liberation, που θυμίζει τον νυν πρόεδρο. 

Και σπεύδει να διορθώσει: «Εγκρίνω το 90% αυτών που κάνει. Δεν συμφωνούμε ποτέ 100%. Δεν είμαι οπαδός καμίας σέχτας», προσθέτει ο πρώην νευρολόγος, δηλώνοντας «βέβαιος» για τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου την Κυριακή.

«Αντιμετώπισε άξια όσα έπεσαν στο κεφάλι του, ειδικά τον Covid», υποστηρίζει. Και, από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, «είχε πολύ θάρρος». «Δεν είδα πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες να κάνουν όσα έκανε». Ο Εμανουέλ Μακρόν διατηρεί ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, προσπαθώντας να παίξει διαμεσολαβητικό ρόλο από την αρχή της κρίσης.

Σε πιο προσωπικές αποκαλύψεις, ο Ζαν-Μισέλ Μακρόν ανέφερε επίσης ότι δεν βλέπει συχνά τον γιο του, λόγω του βεβαρημένου του προγράμματος. «Αλλά δεν είναι αχάριστος γιος». «Η τελευταία φορά που ήρθε να με δει εδώ, στο σπίτι όπου μεγάλωσε, ήταν στις 21 Νοεμβρίου 2019, με αφορμή τα εγκαίνια της νέας σχολής θετικών επιστημών στην Αμιένη», είπε. «Ακόμα δεν έχουμε προγραμματίσει πώς θα γιορτάσουμε την επανεκλογή της Κυριακής», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v