Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουκρανή βουλευτής: Τα εγκλήματα πολέμου θα έρθουν στη δικαιοσύνη

Η Ουκρανή βουλευτής, είπε ότι «οι Ευρωπαίοι μπορεί να νομίζουν ότι οι Ουκρανοί θέλουν αύριο να γίνουν μέλη της ΕΕ. Όχι. Γνωρίζουμε τις διαδικασίες. Είναι φυσιολογικό να πάρει κάποιο χρόνο. Έχουμε πόλεμο τώρα, αλλά ακόμη γίνονται ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο για νόμους που είναι σημαντικοί για τους Ουκρανούς. Ο δρόμος είναι ανώμαλος αλλά πραγματικός».

Ουκρανή βουλευτής: Τα εγκλήματα πολέμου θα έρθουν στη δικαιοσύνη

Η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα όπλα τόνισε η Ουκρανή βουλευτής Ολένα Χομένκο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά την επίσκεψή της στις Βρυξέλλες μαζί με τη συνάδελφό της Μαρία Μεζέντσεβα και τον Δήμαρχο της Μελιτόπολης, Ιβάν Φεντόροφ. Στη συζήτηση που είχαμε μαζί τους σε κλειστή εκδήλωση της δεξαμενής σκέψης GLOBSEC με ελάχιστους δημοσιογράφους, ερωτηθείσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την έκβαση του πολέμου, η Ολένα είπε ότι «πρώτα πρέπει να κερδίσουμε την επίθεση στο Ντονμπάς από τους Ρώσους. Γίνονται βομβαρδισμοί. Πρώτα πρέπει να επικεντρωθούμε στα Ανατολικά. Η ρωσική θέση θα γίνει πιο αδύναμη. Tότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή για να δούμε τις διαπραγματεύσεις» υπογραμμίζοντας την ανάγκη για περισσότερο οπλισμό.

Παράλληλα, «όσον αφορά στα εγκλήματα πολέμου, γίνονται εργασίες αλλά χρειαζόμαστε στήριξη, επιπλέον βοήθεια. Υπάρχει έλλειψη ειδικών, χρειαζόμαστε ειδικούς και τεχνικό εξοπλισμό για έρευνα» σημείωσε.

Η Ουκρανή βουλευτής επισήμανε επίσης ότι «κάθε μέρα ακούμε ιστορίες βιασμών, γυναίκες που βιάστηκαν μπροστά στα παιδιά, δίπλα στα σώματα των συζύγων τους. Αυτά τα εγκλήματα πολέμου θα έρθουν στη δικαιοσύνη».

Μαρία Μεζέντσεβα: Στη Μαριούπολη άνθρωποι έτρωγαν γάτες και σκύλους και έπιναν νερό από τους νιπτήρες στις τουαλέτες

Από την πλευρά της, η Μαρία Μεζέντσεβα ανέφερε ότι «η συνειδοποίηση ήρθε μετά τις τρομερές εικόνες από την Μπούτσα. Αλλά πόσες Μπούτσα πρέπει να έχουμε;» Μιλώντας για την Μαριούπολη, σημείωσε ότι οι Ρώσοι έδωσαν στους Ουκρανούς μία ημέρα για να παραδοθούν και δεν το έκαναν, ενώ ανέφερε ότι έμειναν πίσω άνθρωποι «οι οποίοι έτρωγαν σκύλους και γάτες και έπιναν νερό από τoυς νιπτήρες στις τουαλέτες. Αυτό συμβαίνει. Θα ανακαλύψουμε πολλά εκεί».

Τέλος, αναφορικά με την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, η Ουκρανή βουλευτής, είπε ότι «οι Ευρωπαίοι μπορεί να νομίζουν ότι οι Ουκρανοί θέλουν αύριο να γίνουν μέλη της ΕΕ. Όχι. Γνωρίζουμε τις διαδικασίες. Είναι φυσιολογικό να πάρει κάποιο χρόνο. Έχουμε πόλεμο τώρα, αλλά ακόμη γίνονται ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο για νόμους που είναι σημαντικοί για τους Ουκρανούς. Ο δρόμος είναι ανώμαλος αλλά πραγματικός».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v