Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΟΜ: Πάνω από 7,7 εκατ. οι «εσωτερικοί» μετανάστες στην Ουκρανία

Το 17,5% του προπολεμικού πληθυσμού αντιπροσωπεύουν οι πολίτες που αναγκάστηκαν να μεταβούν σε άλλη πόλη εντός της χώρας σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Επισιτιστικές δυσκολίες για το 28% των οικογενειών με παιδιά κάτω των πέντε ετών.

ΔΟΜ: Πάνω από 7,7 εκατ. οι «εσωτερικοί» μετανάστες στην Ουκρανία

Περισσότεροι από 7,7 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπίστηκαν εσωτερικά στην Ουκρανία αφού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της εισβολής της Ρωσίας, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), όπως μεταδίδει το CNN.

Σύμφωνα με την τρίτη Έκθεση Εσωτερικού Εκτοπισμού της Ουκρανίας, που δημοσιεύθηκε σήμερα, ο αριθμός των εσωτερικά εκτοπισμένων στην Ουκρανία έχει αυξηθεί σε τουλάχιστον 17,5% του προπολεμικού πληθυσμού της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της τελευταίας έρευνας διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον το 60% των εσωτερικά εκτοπισμένων είναι γυναίκες. Περισσότεροι από τους μισούς ανέφεραν έλλειψη προϊόντων διατροφής, ενώ σύμφωνα με τον ΔΟΜ, το 28% των οικογενειών με παιδιά κάτω των πέντε ετών δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν δυσκολίες στο να βρουν αρκετό φαγητό.

«Οι γυναίκες τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με αναπηρίες έχουν πληγεί δυσανάλογα, καθώς όλοι αντιπροσωπεύουν μια εξαιρετικά ευάλωτη ομάδα ανθρώπων», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΔΟΜ, Αντόνιο Βιτορίνο.

Με περισσότερους από πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες να έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία για γειτονικές χώρες, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, ο συνολικός αριθμός των εκτοπισμένων από την από την έναρξη της ρωσικής εισβολής ανέρχεται σε 12,7 εκατομμύρια τουλάχιστον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v