Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εννέα χώρες που φιλοξενούν Ουκρανούς πρόσφυγες θα ζητήσουν οικονομική στήριξη από την Ε.Ε.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 5 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν φύγει από τη χώρα τους μετά τη ρωσική εισβολή και οι περισσότεροι κατέφυγαν στην Πολωνία.

Εννέα χώρες που φιλοξενούν Ουκρανούς πρόσφυγες θα ζητήσουν οικονομική στήριξη από την Ε.Ε.

Εννέα χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης θα ζητήσουν μέχρι τα τέλη Απριλίου οικονομική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από τη μαζική άφιξη Ουκρανών προσφύγων.

«Η τρέχουσα κρίση είναι έκτακτη και δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις τελικές επιπτώσεις στις οικονομίες μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα αρκεί να ζητήσουμε ευελιξία στην πολιτική συνοχής. Πρέπει επομένως να ζητήσουμε πρόσθετη χρηματοδότηση για τις χώρες μέλη που φιλοξενούν μεγάλο αριθμό προσφύγων από την Ουκρανία», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τσεχίας, Ιβάν Μπάρτος.

Εκτός από την Τσεχία, η Πολωνία, η Σλοβακία, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία και οι τρεις χώρες της Βαλτικής συμφώνησαν να παρουσιάσουν από κοινού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή 14 μέτρα «για την τροποποίηση των ισχυόντων κανόνων», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 5 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν φύγει από τη χώρα τους μετά τη ρωσική εισβολή και οι περισσότεροι κατέφυγαν στην Πολωνία. Στην Τσεχία έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα περισσότερες από 300.000 βίζες για Ουκρανούς πρόσφυγες τους δύο τελευταίους μήνες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v