Τον χειρότερο μήνα τους κλείνουν τα ομόλογα παγκοσμίως

Ο δείκτης Global-Aggregate Total Return του Bloomberg έχασε 4,9% τον Απρίλιο, φέρνοντάς τον σε πορεία για τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από την έναρξή του το 1990.

Τον χειρότερο μήνα τους κλείνουν τα ομόλογα παγκοσμίως

Toν χειρότερο μήνα τους ετοιμάζονται να καταγράψουν τα ομόλογα παγκοσμίως, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια καταιγίδα αυξήσεων επιτοκίων την ερχόμενη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της πιο επιθετικής σύσφιξης των ΗΠΑ από τον Μάιο του 2000.

Ο δείκτης Global-Aggregate Total Return του Bloomberg έχασε 4,9% τον Απρίλιο, φέρνοντάς τον σε πορεία για τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από την έναρξή του το 1990. Οι αποδόσεις των 3ετών ομολόγων της Αυστραλίας αυξήθηκαν έως και επτά μονάδες βάσης στο 2,74%.

Οι φόβοι για επιτάχυνση του πληθωρισμού χτυπούν τα ομόλογα παγκοσμίως, με τη μείωση της παροχής ρωσικού φυσικού αερίου στην Πολωνία και τη Βουλγαρία να τροφοδοτεί τις ανησυχίες. Οι swap traders τιμολογούν αύξηση του επιτοκίου κατά μισή μονάδα από την Federal Reserve στις 4 Μαΐου και βλέπουν επίσης την Reserve Bank of Australia και την Bank of England να αυξάνουν το κόστος δανεισμού την επόμενη εβδομάδα.

Στις συναλλαγές της Πέμπτης, οι κινήσεις είναι σταθεροποιητικές, με την απόδοση του 10ετούς γαλλικού στο 1,31% και του αντίστοιχου Bund στο 0,81%. Πτώση 3,5 μονάδων βάσης σημειώνει του 10ετούς ελληνικού, στο 3,0% και 5,7 μονάδων βάσης του 5ετούς, στο 2,02%. Του 10ετούς ισπανικού διατηρείται στο 1,79% ενώ του αντίστοιχου ιταλικού στο 2,56%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v