Η Moderna ζητά έγκριση του εμβολίου Covid για παιδιά κάτω των 6 ετών

Πολύ χαμηλότερα κινείται η αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της Όμικρον. Ποια ποσοστά προστασίας για παιδιά ηλικίας μεταξύ έξι μηνών και δύο ετών και στα παιδιά μεταξύ δύο και έξι ετών.

Η Moderna ζητά έγκριση του εμβολίου Covid για παιδιά κάτω των 6 ετών

Αίτηση για έγκριση του εμβολίου της για την Covid-19 για παιδιά ηλικίας μεταξύ έξι μηνών και έξι ετών ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι υπέβαλε η Moderna στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA), ενώ «παρόμοια αιτήματα βρίσκονται σε εξέλιξη στις διεθνείς ρυθμιστικές αρχές».

Σύμφωνα με την εταιρεία, το εμβόλιο έχει 51% αποτελεσματικότητα έναντι της παραλλαγής Όμικρον μετά από δύο δόσεις σε παιδιά ηλικίας μεταξύ έξι μηνών και δύο ετών, ενώ η αποτελεσματικότητα είναι 37% σε παιδιά μεταξύ δύο και έξι ετών. Το εμβόλιο είχε επίσης «ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας», όπως ενημέρωσε η Moderna.

Οπως σημειώνει το CNBC, η προστασία που παρέχει το εμβόλιο της Moderna έναντι της μόλυνσης έχει μειωθεί σημαντικά από την αποτελεσματικότητα 90% που είχε όταν κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τα εμβόλια. Η παραλλαγή Όμικρον, η οποία έχει περισσότερες από 30 μεταλλάξεις, είναι ικανή να αποφεύγει τα αντισώματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v