Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Twitter παραδέχεται ότι «φούσκωνε» τα νούμερα των χρηστών

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το κοινωνικό δίκτυο υπολογίζει εσφαλμένα τον αριθμό των χρηστών του.

Το Twitter παραδέχεται ότι «φούσκωνε» τα νούμερα των χρηστών

Το Twitter παραδέχτηκε ότι υπερεκτίμησε τα νούμερα των ενεργών χρηστών κατά σχεδόν 2 εκατομμύρια για περίπου τρία χρόνια, στην πρώτη ανακοίνωση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων από τότε που η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης συμφώνησε για εξαγορά $44 δισ. από τον επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ.

Είναι η δεύτερη φορά που το Twitter υπολόγισε λάθος τους αριθμούς των χρηστών του. Το 2017 είχε ανακαλύψει ότι ένα παρόμοιο σφάλμα είχε περάσει απαρατήρητο για τρία χρόνια.

Το τελευταίο λάθος αποκαλύφθηκε λίγες μέρες αφότου το Twitter συμφώνησε για εξαγορά από τον Μασκ. Ο μεγιστάνας ιδρυτής της Tesla έχει δηλώσει ότι θέλει να αναμορφώσει το επιχειρηματικό μοντέλο του Twitter, το οποίο επί του παρόντος βασίζεται στη διαφήμιση για περισσότερο από το 90% των εσόδων του.

Τα κέρδη ανά μετοχή ήταν 61 σεντ, μη συγκρίσιμα με τις εκτιμήσεις. Τα έσοδα ήταν 1,2 δισ. δολάρια έναντι 1,23 δισ. που αναμένονταν, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων (mDAUs) ήταν 229 εκατ. έναντι 226,9 εκατ. που αναμένονταν, σύμφωνα με το StreetAccount. Πρόκειται για αύξηση κατά 15,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v