Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό δύο ετών βούτηξε η μεταποίηση στην Κίνα

Η μεταποίηση συρρικνώθηκε περαιτέρω και η ζήτηση υπηρεσιών ήταν πολύ πιο αδύναμη από την πρόβλεψη των αναλυτών. Τι έδειξαν οι δείκτες Υπεύθυνων Προμηθειών για την έκταση της ζημιάς από την πολιτική Covid Zero.

Σε χαμηλό δύο ετών βούτηξε η μεταποίηση στην Κίνα

Απότομη συρρίκνωση σημείωσε η οικονομική δραστηριότητα της Κίνας τον Απρίλιο, καθώς το lockdown στη Σαγκάη και άλλες περιοχές σε όλη τη χώρα για τον περιορισμό της εκτεταμένης επιδημίας Covid-19 έκλεισε εργοστάσια, άδειασε τους δρόμους και σταμάτησε την κατανάλωση, κλιμακώνοντας τις ανησυχίες για περαιτέρω διαταραχή στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η παραγωγή εργοστασίων συρρικνώθηκε περαιτέρω και η ζήτηση υπηρεσιών ήταν πολύ πιο αδύναμη από την πρόβλεψη. Οι δείκτες των υπευθύνων αγορών (ΡΜΙ) είναι τα πρώτα επίσημα στοιχεία του Απριλίου και δείχνουν την έκταση της ζημιάς στην οικονομία λόγω της επιδημίας και των πολιτικών της κυβέρνησης για τη Covid Zero.

Η εργοστασιακή δραστηριότητα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο δύο ετών και περισσότερο, με τον επίσημο PMI μεταποίησης να πέφτει στο 47,4 από 49,5 τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία το Σάββατο. Το αποτέλεσμα ήταν σε μεγάλο βαθμό σε ευθυγράμμιση με τη μέση εκτίμηση των οικονομολόγων.

Ο δείκτης μη μεταποιητικής βιομηχανίας, που μετρά τη δραστηριότητα στους τομείς των κατασκευών και των υπηρεσιών, έπεσε στο 41,9 από το 48,4 του Μαρτίου, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2020 ενώ ήταν πολύ κάτω από την πρόβλεψη για 46 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι η ένδειξη πάνω από τις 50 μονάδες δείχνει επέκταση, ενώ οτιδήποτε κάτω από αυτό το όριο δείχνει συρρίκνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v