Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάουελ: Δεν εξετάζουμε αύξηση 75 μονάδων βάσης

Η Fed έχει καλές πιθανότητες να επιτύχει μια ομαλή προσγείωση της αμερικανικής οικονομίας, τόνισε ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Πάουελ: Δεν εξετάζουμε αύξηση 75 μονάδων βάσης

Η αμερικανική οικονομία δεν φαίνεται να είναι κοντά σε ύφεση, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, τονίζοντας ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες για μια «ομαλή προσγείωση».

Πρόσθεσε ωστόσο «ότι κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολο».

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Πάουελ υποστήριξε ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια μέχρι το επίπεδο όπου η ασκούμενη νομισματική πολιτική θα είναι ουδέτερη. Επισήμανε, όμως, ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο όριο για το «ουδέτερο επιτόκιο» και ότι αν χρειαστεί η κεντρική τράπεζα μπορεί να υιοθετήσει μια περιοριστική νομισματική πολιτική.

Ο ίδιος διευκρίνισε πάντως ότι η Fed δεν εξετάζει μια αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης. 

Η αύξηση των επιτοκίων δεν θα είναι ευχάριστη αλλά είναι απαραίτητη για τη σταθεροποίηση των τιμών, σημείωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας. 

Η δουλειά μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα εδραιωθεί στην οικονομία ο υψηλός πληθωρισμός,  λέγοντας ότι οι υψηλές τιμές είναι δυσάρεστες για όλους και ότι η αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών είναι σημαντική για την αγορά εργασίας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v