Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Προς εθνική απεργία στα τρένα, για αυξήσεις μισθών λόγω πληθωρισμού

Κορυφώνεται η διαμάχη εργοδοσίας και συνδικάτων στον κλάδο των σιδηροδρομικών μεταφορών για την προσαρμογή των αμοιβών στην εκτόξευση του τιμάριθμου καθώς επίσης για τους όρους, τις προϋποθέσεις και την ασφάλεια της εργασίας.

Βρετανία: Προς εθνική απεργία στα τρένα, για αυξήσεις μισθών λόγω πληθωρισμού

Προειδοποίηση για εθνική απεργία απευθύνουν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο στη Βρετανία για καλύτερες αμοιβές, καλύτερες συνθήκες δουλειάς και θέσεις εργασίας.

Στα συνδικάτα κυριαρχεί η άποψη να δοθεί πράσινο φως για συντονισμένη δράση εάν δεν επιλυθεί μια διαφωνία με την εργοδοσία για τους μισθούς και τις θέσεις εργασίας, μεταδίδει το Bloomberg.

Οι εκπρόσωποι στο ετήσιο συνέδριο της Transport Salaried Staffs Association (TSSA) κάλεσαν επίσης την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την κρίση ακρίβειας που επιβαρύνει το κόστος ζωής.

Η TSSA απαιτεί από τους εργοδότες του κλάδου σιδηροδρομικών μεταφορών να αυξήσουν τους μισθούς τουλάχιστον στα όρια του πληθωρισμό - RPI.

Το σωματείο διαβουλεύεται με τους εκπροσώπους του σχετικά με μια πιθανή εθνική ψηφοφορία για απεργιακή δράση στις εταιρείες Δικτύων Σιδηροδρόμων και Διαχείρισης Τρένων, καθώς κορυφώνεται η διαμάχη για την προσαρμογή των αμοιβών στην εκτόξευση του τιμάριθμου καθώς επίσης για τους όρους, τις προϋποθέσεις και την ασφάλεια της εργασίας.

Μέλη της ομοσπονδίας Rail, Maritime and Transport ψηφίζουν επί του παρόντος εάν θα ξεκινήσουν μια εκστρατεία απεργιακής δράσης για τα ίδια ζητήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v