Η HSBC ετοιμάζει άμυνα κόντρα στις πιέσεις για διάσπαση

Ο μεγαλύτερος μέτοχός της, η Ping An Insurance (Group) Co. ασκεί πιέσεις στην τράπεζα για να διαχωριστεί από την ασιατική μονάδα και να βελτιώσει τις αποδόσεις.

Η HSBC ετοιμάζει άμυνα κόντρα στις πιέσεις για διάσπαση

Ανάλυση, έτσι ώστε να αντικρούσει τις εκκλήσεις του μεγαλύτερου μετόχου της για διάσπαση των δραστηριοτήτων της στην Ασία, έχει ξεκινήσει η HSBC Holdings.

Oπως μεταδίδει το Bloomberg, η τράπεζα με έδρα το Λονδίνο εξετάζει την περίπτωση διάσπασης - στα τέλη του περασμένου μήνα το ειδησεογραφικό πρακτορείο είχε αναφέρει ότι η Ping An Insurance (Group) Co. πίεζε την τράπεζα να διαχωριστεί από την ασιατική μονάδα για να βελτιώσει τις αποδόσεις, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, τα οποία ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Τα στελέχη είναι αντίθετα στην ιδέα διάσπασης της HSBC, αλλά έχουν ξεκινήσει την ανάλυση σε μια προσπάθεια να αποκρούσουν το επιχείρημα της Ping An, σύμφωνα με το οποίο οι επενδυτές της τράπεζας θα τα κατάφερναν καλύτερα αν μπορούσαν να επιλέξουν να επενδύσουν σε μια καθαρά ασιατική επιχείρηση με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Τραπεζίτες από την Goldman Sachs Group έχουν κληθεί να βοηθήσουν στην ανάλυση, είπε μία από τις πηγές. Η τράπεζα της Wall Street,  σύμβουλος της HSBC, βοηθά στην προετοιμασία της άμυνάς της ενάντια στις εκκλήσεις διάσπασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v