Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον έλεγχο των ΗΑΕ το 10% του ομίλου της Vodafone

Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος Etisalat προσέφερε περίπου 130 πένες ανά μετοχή ή premium περίπου 10% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Vodafone στις 117,82 πένες την Παρασκευή.

Στον έλεγχο των ΗΑΕ το 10% του ομίλου της Vodafone

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών των ΗΑΕ Etisalat Group ανακοίνωσε ότι αγόρασε μερίδιο 9,8% της Vodafone Group Plc για 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς ο πάροχος τηλεπικοινωνιών της Μέσης Ανατολής επιδιώκει να επεκταθεί παγκοσμίως.

Ο Όμιλος Etisalat προσέφερε περίπου 130 πένες ανά μετοχή, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg. Αυτό είναι ένα premium περίπου 10% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Vodafone στις 117,82 πένες την Παρασκευή. Η αγορά καθιστά της Etisalat μεγαλύτερο μέτοχο της Vodafone, μπροστά από την BlackRock Inc., την Vanguard Group Inc. και την HSBC Holdings Plc, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Η εταιρεία που ελέγχεται από την κυβέρνηση σχεδιάζει να παραμείνει μακροπρόθεσμος επενδυτής και δεν θα κάνει προσφορά για τις υπόλοιπες μετοχές της Vodafone, δήλωσε στο χρηματιστήριο.

Ο Όμιλος Etisalat «πραγματοποίησε την επένδυση στη Vodafone για να αποκτήσει σημαντική έκθεση σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στη συνδεσιμότητα και τις ψηφιακές υπηρεσίες» και στοχεύει στην ανάπτυξη ευκαιριών για εμπορικές συνεργασίες, ανέφερε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v