Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπλανκφάιν (Goldman Sachs): Σοβαρός κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ

Ο πληθωρισμός δεν θα υποχωρήσει σύντομα, προειδοποίησε ο πρώην CEO της Goldman Sachs.

Μπλανκφάιν (Goldman Sachs): Σοβαρός κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ

Ο πρώην CEO της Goldman Sachs, Λόιντ Μπλανκφάιν, δήλωσε την Κυριακή ότι η αμερικανική οικονομία κινδυνεύει να μπει σε ύφεση, καθώς η Fed συνεχίζει να αυξάνει τα επιτόκια για να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Μιλώντας στο «Face the Nation» στο CBS, ο Μπλανφκάιν είπε ότι η ύφεση είναι «ένας πολύ, πολύ υψηλός παράγοντας κινδύνου».

«Υπάρχει ένα μονοπάτι. Είναι ένα στενό μονοπάτι» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο Μπλανκφάιν, ο οποίος αποσύρθηκε από την Goldman Sachs πριν από αρκετά χρόνια και τώρα κατέχει τον τίτλο του ανώτερου προέδρου.

«Αλλά νομίζω ότι η Fed έχει πολύ ισχυρά εργαλεία. Είναι δύσκολο να τα ρυθμίσεις με ακρίβεια και είναι δύσκολο να δεις τα αποτελέσματά τους αρκετά γρήγορα ώστε να τα αλλάξεις, αλλά νομίζω ότι ανταποκρίνονται καλά. Είναι σίγουρα ένας κίνδυνος» υπογράμμισε.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, αναγνώρισε ότι η αύξηση των επιτοκίων θα «περιλαλμβάνει κάποιο πόνο», αλλά πρόσθεσε ότι ένα πολύ χειρότερο αποτέλεσμα θα ήταν να συνεχίσουν να ανεβαίνουν οι τιμές. 

Ο Μπλανκφάιν είπε στο CBS ότι συμφωνεί με την εκτίμηση του Πάουελ και είπε ότι ορισμένες από τις πληθωριστικές επιπτώσεις που υφίσταται τώρα η οικονομία δεν θα φύγουν γρήγορα. «Συνολικά για μεμονωμένα άτομα, και σίγουρα για άτομα στο χαμηλότερο τεταρτημόριο της οικονομικής πίτας, θα είναι αρκετά δύσκολο και καταπιεστικό» είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v