Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπλόκο σε ελληνικό πλοίο που μετέφερε ρωσικό πετρέλαιο στην Αγγλία

Συνελήθφησαν οκτώ ακτιβιστές που δεν επέτρεψαν τον κατάπλου δεξαμενόπλοιου του Ομίλου Τσάκου. Δεν έχει απαγορευτεί η εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου από πλοία τρίτων χωρών, ωστόσο το κίνημα διαμαρτυρίας ενισχύεται.

Μπλόκο σε ελληνικό πλοίο που μετέφερε ρωσικό πετρέλαιο στην Αγγλία

Ακτιβιστές της Greenpeace εμπόδισαν την είσοδο ελληνικού δεξαμενόπλοιου σε λιμάνι της νότιας Αγγλίας, διότι μετέφερε ρωσικά καύσιμα, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις, μεταδίδει το Reuters.

Η περιβαλλοντική οργάνωση ανακοίνωσε ότι το απόγευμα της Κυριακής 12 ακτιβιστές της κατέλαβαν μια προβλήτα του Navigator Terminals στο Έσσεξ, όπου αναμενόταν να εκφορτώσει το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «Αndromeda».

«Οι υπουργοί μετέθεσαν την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου για το τέλος του έτους, παρά την ισχυρή δημόσια υποστήριξη σ' αυτήν», δήλωσε η ακτιβίστρια Georgia Whitaker.

Η Βρετανία και η ΕΕ έχουν απαγορεύσει τον κατάπλου πλοίων υπό ρωσική σημαία στα λιμάνια τους, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η Βρετανία έχει δηλώσει ότι θα καταργήσει σταδιακά μέχρι το τέλος του έτους και τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου. Συνεπώς, πλοία με ξένη σημαία που μεταφέρουν ρωσικά φορτία προς το παρόν μπορούν να καταπλέουν στα λιμάνια. 

Τις τελευταίες εβδομάδες, βέβαια, ορισμένα πλοία που μεταφέρουν ρωσικά φορτία άλλαξαν πορεία μετά από διαμαρτυρίες σε βρετανικά και ευρωπαϊκά λιμάνια.

Το ελληνόκτητο πλοίο είχε αποπλεύσει έμφορτο από το ρωσικό λιμάνι Πριμόρσκ. Η διαχειρίστρια εταιρεία Tsakos Columbia Shipmanagement, με έδρα την Αθήνα, δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο, καταλήγει το Reuters.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v