Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BοfA: «Βασιλιάς» τα μετρητά, χτυπούν υψηλό 20 ετών

Σε ιστορικό χαμηλό βυθίζονται οι προσδοκίες για την παγκόσμια ανάπτυξη, ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες για τον στασιμοπληθωρισμό, σύμφωνα με έρευνα. Στο πιο υψηλό από τον Σεπτέμβριο του 2001 τα μετρητά.

BοfA: «Βασιλιάς» τα μετρητά, χτυπούν υψηλό 20 ετών

Στα μετρητά συρρέουν οι επενδυτές, καθώς οι προοπτικές για την παγκόσμια ανάπτυξη βυθίζονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και οι ανησυχίες για τον στασιμοπληθωρισμό αυξάνονται, σύμφωνα με έρευνα διαχείρισης κεφαλαίων της Bank of America Corp., που δείχνει τη συνεχιζόμενη πτώση των χρηματιστηρίων.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα επίπεδα μετρητών μεταξύ των επενδυτών έφθασαν στο υψηλότερο σημείο από τον Σεπτέμβριο του 2001, έδειξε η έκθεση, με την BofA να περιγράφει τα αποτελέσματα ως «εξαιρετικά bearish».

Η έρευνα αυτού του μήνα σε επενδυτές με 872 δισ. δολάρια υπό διαχείριση έδειξε επίσης ότι οι hawkish κεντρικές τράπεζες θεωρούνται ως ο μεγαλύτερος κίνδυνος, ακολουθούμενες από την παγκόσμια ύφεση, ενώ οι φόβοι για στασιμοπληθωρισμό έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008.

Τα αποτελέσματα επιβαρύνουν το κλίμα για τις διεθνείς μετοχές, οι οποίες έχουν ήδη υποστεί το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο σερί ζημιών από την παγκόσμια οικονομική κρίση, καθώς οι κεντρικές τράπεζες κλείνουν τις νομισματικές κάνουλες σε μια εποχή πεισματικά υψηλού πληθωρισμού. Ενώ οι μετοχές έχουν δει μια μικρή ανάκαμψη από την Παρασκευή, καθώς οι αποτιμήσεις γίνονται πιο ελκυστικές, αναλυτές στρατηγικής συμπεριλαμβανομένου του Michael Wilson της Morgan Stanley λένε ότι περιμένουν περισσότερες απώλειες.

Η έρευνα της BofA έδειξε επίσης ότι οι τεχνολογικές μετοχές δέχονται το μεγαλύτερο σορτάρισμα από το 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v