Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ελεύθερη ζώνη LGBTQ+» το Μιλάνο

Εντάσσεται σε δίκτυο ευρωπαϊκών πόλεων που καταγγέλλει την ουγγρική και πολωνική ομοφοβία. Ποιους περιορισμούς επιβάλλουν οι δύο χώρες, που τους στερούν ακόμη και ευρωπαϊκά κονδύλια.

«Ελεύθερη ζώνη LGBTQ+» το Μιλάνο

Το Μιλάνο εντάχθηκε στη χορεία των ευρωπαϊκών πόλεων που παίρνουν θέση ενάντια στις προσπάθειες της Πολωνίας και της Ουγγαρίας να περιορίσουν τα δικαιώματα των ατόμων LGBTQ+, γράφει το Politico.

Η πόλη αυτοχαρακτηρίστηκε «ελεύθερη ζώνη LGBTQ+», ετικέτα που ανταπαντά στις «ζώνες χωρίς ιδεολογία LGBT» που λάνσαραν ορισμένες πολωνικές πόλεις το 2019.

«Η ελευθερία να είσαι LGBTQ+ ουσιαστικά απαγορεύεται» στην Πολωνία και την Ουγγαρία, δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Μιλάνου, ακτιβιστής Μικέλε ΑΛμπιάνι.

Τη Δευτέρα, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας, το Μιλάνο εντάχθηκε σε μια ομάδα πόλεων, όπου μεταξύ άλλων συμμετέχουν το Παρίσι, η Βιέννη και η Λισαβόνα, και δεσμεύονται να προστατεύουν τα δικαιώματα των LGBTQ+.

Η Κομισιόν επέπληξε την Πολωνία τον Νοέμβριο του 2020, λέγοντας ότι οι «ζώνες χωρίς ιδεολογία LGBT», που ομολογουμένως σήμερα έχουν περιοριστεί, αντιτίθενται στις αξίες και τη νομοθεσία της ΕΕ. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, διακόπηκε η πρόσβαση σε ευρωπαϊκά κονδύλια - μια κίνηση που ώθησε τον Πολωνό υπουργό Δικαιοσύνης Ζμπίγκνιεφ Ζιούμπρο να κατηγορήσει την Επιτροπή για «εκβιασμό».

Στην Ουγγαρία, η κυβέρνηση πέρυσι ψήφισε νόμο που απαγορεύει την επικοινωνία που επιδεικνύει ή θεωρείται ότι προωθεί την ομοφυλοφιλία ή την αλλαγή φύλου σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Η απάντηση του Μιλάνου είναι μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας της Ομάδας των Σοσιαλιστών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, ούτως ώστε να εμπεδωθεί η ισονομία απέναντι στα άτομα LGBTQ+ στην Ευρώπη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v