Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάουελ: Επρεπε να είχαμε αυξήσει νωρίτερα τα επιτόκια

Η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια μέχρι να δει μια ξεκάθαρη και πειστική υποχώρηση του πληθωρισμού, τόνισε ο Πάουελ. Στο τραπέζι αύξηση επιτοκίων 50 μονάδων βάσης στις δύο επόμενες συνεδριάσεις.

Πάουελ: Επρεπε να είχαμε αυξήσει νωρίτερα τα επιτόκια

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεχίσει «να πιέζει» μέχρι να είναι ξεκάθαρο ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί, τόνισε την Τρίτη ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ. 

«Αυτό που χρειάζεται να δούμε είναι ο πληθωρισμός να υποχωρεί με ξεκάθαρο και πειστικό τρόπο και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε μέχρι να μπορούμε να το δούμε αυτό» τόνισε ο Πάουελ σε εκδήλωση της Wall Street Journal. Οι συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων είναι κατάλληλες, υπογράμμισε.

«Αν δεν το δούμε αυτό θα πρέπει να εξετάσουμε να κινηθούμε πιο επιθετικά» πρόσθεσε. Όπως εξήγησε, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής πέρα από το επίπεδο του «ουδέτερου» επιτοκίου. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι εκ των υστέρων μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι η Fed θα έπρεπε να είχε αυξήσει νωρίτερα τα επιτόκια.

«Ο πληθωρισμός είναι πάρα πολύ υψηλός. Πρέπει να τον ρίξουμε» τόνισε.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμα ότι υπάρχει ευρεία στήριξη μεταξύ των αξιωματούχων της Fed για αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στις δύο επόμενες συνεδριάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v