Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στόλτενμπεργκ: Ο πόλεμος μπορεί να κρατήσει πολύ

«Δεν είναι ασυνήθιστο στο ΝΑΤΟ να έχουμε διαφορετικές απόψεις για σημαντικές αποφάσεις», υποστηρίζει αναφορικά με τις ενστάσεις της Τουρκίας για την ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας.

Στόλτενμπεργκ: Ο πόλεμος μπορεί να κρατήσει πολύ

Δεν είναι ασυνήθιστο για τα μέλη του ΝΑΤΟ να έχουν διαφορετικές απόψεις, δήλωσε την Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, αναφερόμενος στην απροθυμία της Τουρκίας να αποδεχθεί το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στην αμυντική συμμαχία.

«Δεν είναι ασυνήθιστο στο ΝΑΤΟ να έχουμε διαφορετικές απόψεις για σημαντικές αποφάσεις. Έχουμε μεγάλη εμπειρία στη Συμμαχία, όταν υπάρχει μια διαφορά απόψεων, να καθίσουμε και να βρούμε λύσεις», είπε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Κοπεγχάγη.

"Είμαστε σε στενή επαφή με τη Φινλανδία, τη Σουηδία και την Τουρκία. Αντιμετωπίζουμε τις ανησυχίες που έχει εκφράσει η Τουρκία", πρόσθεσε.

Ο Στόλτενμπεργκ εκτίμησε παράλληλα ότι η Ρωσία δεν κατάφερε να πετύχει τους στρατηγικούς της στόχους στην Ουκρανία και σημείωσε πως δεν πιστεύει παραιτηθεί από αυτούς. Ο πόλεμος μπορεί να συνεχιστεί για πολύ καιρό, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι' αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v