Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαγκάρντ: Τέλος τα αρνητικά επιτόκια μέχρι τέλη Σεπτέμβρη

«Με βάση τις τρέχουσες προοπτικές, είναι πιθανό να είμαστε σε θέση να βγούμε από τα αρνητικά επιτόκια μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ. Παράθυρο για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.

Λαγκάρντ: Τέλος τα αρνητικά επιτόκια μέχρι τέλη Σεπτέμβρη

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πιθανό να αυξήσει το επιτόκιο καταθέσεων εκτός αρνητικού εδάφους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και θα μπορούσε να το αυξήσει περαιτέρω, εάν δει τον πληθωρισμό να σταθεροποιείται στο 2%, δήλωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Με βάση τις τρέχουσες προοπτικές, είναι πιθανό να είμαστε σε θέση να βγούμε από τα αρνητικά επιτόκια μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου», δήλωσε η Λαγκάρντ σε ανάρτηση σε blog που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της ΕΚΤ.

Το επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ είναι επί του παρόντος -0,5%, που σημαίνει ότι οι τράπεζες χρεώνονται για να παρκάρουν μετρητά στην κεντρική τράπεζα.

«Εάν δούμε τον πληθωρισμό να σταθεροποιείται στο 2% μεσοπρόθεσμα, θα είναι σκόπιμο να γίνει μια προοδευτική περαιτέρω ομαλοποίηση των επιτοκίων προς το ουδέτερο επιτόκιο», πρόσθεσε η Λαγκάρντ, ανοίγοντας ακόμη και την πόρτα για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων, «αν η οικονομία της ευρωζώνης υπερθερμαίνεται». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v