Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κιλιντσάρογλου: Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να δραπετεύσει από την Τουρκία

Μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό και δημιουργία εταιρειών-βιτρίνα καταγγέλλει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Υποστηρίζει ότι μαζί θα φύγουν και υψηλόβαθμα στελέχη του AKP.

Κιλιντσάρογλου: Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να δραπετεύσει από την Τουρκία

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και τα ανώτατα στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ετοιμάζονται να δραπετεύσουν από τη χώρα, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Εκανε μάλιστα λόγο για ένα σχέδιο που περιλαμβάνει δημιουργία εταιρειών-βιτρίνας και μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του σήμερα ο Kılıçdaroğlu είπε ότι «ένα μεγάλο σχέδιο διαφυγής είναι σε λειτουργία».

Απευθυνόμενος στους γραφειοκράτες που εργάζονται επί του παρόντος για τον Ερντογάν και την κυβέρνηση του AKP, ο Kılıçdaroğlu υποστήριξε ότι ο πρόεδρος «προετοιμάζεται να δραπετεύσει» και «δεν θα συμπεριλάβει (τους γραφειοκράτες) στο σχέδιό του για να σωθεί από τα εγκλήματα που διέπραξε».

«Επέσπευσαν τις προετοιμασίες για να ξεφύγουν. Ο Ερντογάν μεταφέρει μεγάλο χρηματικό ποσό στο εξωτερικό μέσω παράνομων δομών που καλύπτονται ως νόμιμα ιδρύματα που εδρεύουν στην Τουρκία. Τα μέλη της οικογένειας του Ερντογάν βρίσκονται επικεφαλής αυτών δομών. Στόχος τους είναι να λάβουν άδεια παραμονής και εργασίας σε ξένη χώρα μέσω αυτού του σχεδίου», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «το σχέδιο απόδρασης περιλαμβάνει μόνο μερικές εκατοντάδες άτομα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v