Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχή κύματα μεταλλάξεων κορωνοϊού προβλέπει ο Μπουρλά

Κόπωση από τα μέτρα και πολιτικοποίηση της πανδημίας, διακρίνει ο CEO της Pfizer. Oι άνθρωποι έτοιμοι να συμβιβαστούν: Να δεχθούν να πεθάνουν κι άλλοι ηλικιωμένοι, αντί να δουλεύουν με μάσκα...

Συνεχή κύματα μεταλλάξεων κορωνοϊού προβλέπει ο Μπουρλά

Ο αυξανόμενος εφησυχασμός για την Covid-19 και η πολιτικοποίηση της αντιμετώπισης της πανδημίας θα κοστίσει ζωές καθώς ο κόσμος θα χτυπηθεί από νέα κύματα του ιού τους επόμενους μήνες, προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Αλμπερτ Μπουρλά είπε ότι ο κόσμος «κουράζεται» από τα μέτρα που εισήχθησαν για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού, ενώ «οι πολιτικοί θέλουν να κηρύξουν νίκη (σ.σ. κατά της πανδημίας)». Η συμμόρφωση με τις εκκλήσεις των Αρχών για ενισχυτικές δόσεις θα μειωθεί ακόμη και μεταξύ εκείνων που έχουν ήδη εμβολιαστεί, προέβλεψε.

Αυτό, σε συνδυασμό με τη μείωση της ανοσίας από προηγούμενες λοιμώξεις και εμβολιασμούς, είναι πιθανό να οδηγήσει σε «σταθερά κύματα» παραλλαγών και θανάτων λόγω Covid, είπε.

«Νιώθω ότι όταν συζητώ (για την Covid) με τους φίλους μου, οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να συμβιβαστούν και να χαμηλώσουν τον πήχη: Ισως μπορούμε να δεχθούμε λίγο περισσότερους θανάτους ηλικιωμένων, αντί να δουλεύουμε με μάσκα», είπε ο Μπουρλά σε συνέντευξη στο Νταβός της Ελβετίας, όπου σημείωσε ότι λίγοι παρευρισκόμενοι στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ φορούσαν μάσκα.

«Αυτό που με ανησυχεί, είναι ο εφησυχασμός», είπε, προσθέτοντας ότι οι συνέπειες θα μπορούσαν να φανούν σε τρεις έως έξι μήνες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v