Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαγορά μαμούθ της VMware από την Broadcom

Η εξαγορά θα βοηθήσει τη Broadcom να μετατραπεί σε μια διαφοροποιημένη τεχνολογική εταιρεία.

Εξαγορά μαμούθ της VMware από την Broadcom

Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής τσιπ Broadcom κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας λογισμικού cloud VMware έναντι 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, oι μέτοχοι της VMware θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να λάβουν είτε 142,50 δολάρια σε μετρητά είτε 0,2520 μετοχές της Broadcom για κάθε μία από τις μετοχές τους στον όμιλο λογισμικού, με 33% premium πάνω από την αξία της εταιρείας πριν από την έναρξη των συνομιλιών την περασμένη εβδομάδα.

Η εξαγορά, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τραπεζική χρηματοδότηση 32 δισ. δολαρίων, θα βοηθήσει τη Broadcom να μετατραπεί σε μια διαφοροποιημένη τεχνολογική εταιρεία. 

Ο Χοκ Ταν, ο Μαλαισιοαμερικανός δισεκατομμυριούχος που ηγείται της Broadcom, κυνηγάει ένα ντιλ στην αγορά λογισμικού εδώ και χρόνια, αφού η προσπάθειά του να εξαγοράσει την Qualcomm μπλοκαρίστηκε το 2018 από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.

«Βασιζόμενη στο αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχημένων συγχωνεύσεων και εξαγορών, αυτή η συναλλαγή συνδυάζει τις κορυφαίες μας επιχειρήσεις στους τομείς των ημιαγωγών και υποδομών λογισμικού με έναν εμβληματικό πρωτοπόρο και καινοτόμο στο εταιρικό λογισμικό, καθώς επαναπροσδιορίζουμε τι μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες» υπογράμμισε ο Ταν.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v