Στους αιθέρες με έσοδα 248 εκατ. δολ. το σίκουελ του «Top Gun»

Το ρεκόρ του Τομ Κρουζ, η ανάκαμψη του box office και στιγμές δόξας και θεάματος για την αμερικανική αεροπορία και τον κινηματογράφο. Εκατομμύρια θεατές, αλλά κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας...

Στους αιθέρες με έσοδα 248 εκατ. δολ. το σίκουελ του «Top Gun»

Συνολικά έσοδα 248 εκατ. δολάρια καταγράφει ήδη στο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολών της η ταινία «Top Gun: Maverick», το σίκουελ της κλασικής ταινίας των '80s, χαρίζοντας στον Τομ Κρουζ το υψηλότερο ντεμπούτο του στις ΗΠΑ.

Ο καταξιωμένος ηθοποιός-ατρόμητος κασκαντέρ, όπως τον χαρακτηρίζει το CNBC, έχει κερδίσει περισσότερα από 4,2 δισ. δολάρια στο αμερικανικό box office από το 1981.

Η ταινία των Paramount και Skydance απέφερε 124 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ και άλλα τόσα διεθνώς, ενώ οι εκτιμήσεις για το προσεχές τετραήμερο, όταν θα εορταστεί και η ημέρα μνήμης για τους Αμερικανούς στρατιωτικούς που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, κάνουν λόγο για 151 εκατ. δολάρια. Οι προσδοκίες είναι ακόμη πιο υψηλές, καθώς η ταινία αντιμετωπίζει περιορισμένο ανταγωνισμό τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιουνίου, όταν θα κυκλοφορήσει το «Jurassic World: Dominion».

Η δυνατή εκκίνηση του «Top Gun: Maverick», που ωστόσο προσείλκυσε κοινό κυρίως μεγαλύτερων ηλικιών, είναι απόδειξη της ανάκαμψης του box office μετά την πανδημία. Εκτιμάται ότι τις πρώτες τρεις μέρες προβολών θα δουν την ταινία περίπου 9 εκατομμύρια θεατές, αριθμός υπερτετραπλάσιος από τα δύο εκατομμύρια θεατές του 1986, όταν βγήκε στις αίθουσες το πρωτότυπο «Top Gun».

Η επιτυχία του σίκουελ έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ αποκάλυψε ότι είχε αγοράσει 68,9 εκατ. μετοχές της Paramount για να δημιουργήσει μερίδιο αξίας 2,6 δισ. δολαρίων μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Η Paramount αποτελεί τη 18η μεγαλύτερη συμμετοχή στο χαρτοφυλάκιο της Berkshire, με κορυφαία φυσικά την Apple.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v