Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευλογιά πιθήκων: Αποχή από το σεξ συστήνει στους ασθενείς η Βρετανία

Προτείνει στα άτομα που έχουν μολυνθεί να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν προφυλακτικά για μια περίοδο οκτώ εβδομάδων αφού περάσει ο ιός, ως προληπτικό μέτρο.

Ευλογιά πιθήκων: Αποχή από το σεξ συστήνει στους ασθενείς η Βρετανία

Οι υγειονομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου προτρέπουν όποιον βρεθεί θετικός στον ιό της ευλογιάς των πιθήκων να απέχει από το σεξ έως ότου εξαφανιστούν τα συμπτώματά του.

Οπως μεταδίδει το CNBC, σε νέα καθοδήγηση που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου συνέστησε επίσης στα άτομα που έχουν μολυνθεί να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν προφυλακτικά για μια περίοδο οκτώ εβδομάδων αφού περάσει ο ιός, ως προληπτικό μέτρο.

Η υπηρεσία Υγείας είπε ότι οι κίνδυνοι για το ευρύ κοινό παραμένουν χαμηλοί, αλλά ενθάρρυνε τον κόσμο να επικοινωνήσει με επαγγελματία Υγείας, εάν παρατηρήσει ασυνήθιστα εξανθήματα.

Η συμβουλή έρχεται αφότου η Βρετανία κατέγραψε επιπλέον 71 κρούσματα του ιού το Σαββατοκύριακο, ανεβάζοντας το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου σε 179, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα αφότου εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στις 7 Μαΐου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πλέον τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων μεταξύ των μη ενδημικών χωρών, ακολουθούμενο από την Ισπανία με 120 και την Πορτογαλία με 96.

Εως τη Δευτέρα, υπήρχαν 555 επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε χώρες εκτός Αφρικής, σύμφωνα με το Our World in Data.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η πλειονότητα των κρουσμάτων μέχρι στιγμής έχει μεταδοθεί μέσω του σεξ, με μια ιδιαίτερη συγκέντρωση κρουσμάτων να εμφανίζεται στις ομοφυλοφιλικές και αμφιφυλόφιλες κοινότητες και στους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v