Ασκήσεις με διηπειρωτικούς πυρηνικούς πυραύλους ξεκινά η Ρωσία

Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε μετά τη δήλωση των ΗΠΑ ότι θα προμηθεύσουν τους Ουκρανούς με προηγμένα πυραυλικά συστήματα. Πρόκειται για υπερσύγχρονη γενιά πυραύλων, που ωστόσο δεν θα εκτοξευτούν.

Ασκήσεις με διηπειρωτικούς πυρηνικούς πυραύλους ξεκινά η Ρωσία

Την έναρξη στρατιωτικών ασκήσεων των λεγόμενων Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων – με άλλα λόγια, των πυρηνικών πυραυλικών στρατευμάτων του – ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι ασκήσεις, όπως μεταδίδει το BBC, περιλαμβάνουν και τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Yars, που αποτελούν τη νέα γενιά πυραύλων που δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το 2007.

Ο ρωσικός στρατός λέει ότι στις ασκήσεις, που πραγματοποιούνται στην περιοχή Ιβάνοβο κοντά στη Μόσχα, συμμετέχουν περίπου 1.000 άτομα στρατιωτικό προσωπικό και περισσότερα από 100 οχήματα.

Δεν θα εκτοξευτούν πύραυλοι, αλλά οι ασκήσεις συνίστανται σε περιπολίες, εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων και προστασία από επιθέσεις.

Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε μετά την αντίστοιχη δήλωση των ΗΠΑ ότι θα προμηθεύσουν τους Ουκρανούς με προηγμένα πυραυλικά συστήματα, αν και στη ρωσική ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για την Ουάσιγκτον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v