Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O OΠΕΚ+ διπλασιάζει την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

Σε χρόνο ρεκόρ 11 λεπτών ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία συμφώνησαν σε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 648.000 βαρέλια την ημέρα για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

O OΠΕΚ+ διπλασιάζει την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά περίπου 50%, σε μια κίνηση που επιχειρεί να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στις πιέσεις των ΗΠΑ αλλά και τον κομβικό ρόλο της Ρωσίας στο πετρελαϊκό καρτέλ..

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι υπουργοί Ενέργειας των χωρών του ΟΠΕΚ+ ενέγκριναν την αύξηση της παραγωγής κατά 648.000 βαρέλια την ημέρα για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο από αύξηση κατά 432.000 βαρέλια την ημέρα τους τελευταίους μήνες. 

Η Ρωσία πρόσφερε πλήρη στήριξη στο σχέδιο και οι συνομιλίες ολοκληρώθηκαν στον χρόνο ρεκόρ των 11 λεπτών, τόνισαν εκπρόσωποι των χωρών του ΟΠΕΚ+.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου κινούνταν χαμηλότερα πριν τη συνάντηση του ΟΠΕΚ+ καθώς δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Σαουδική Αραβία και άλλα μέλη του καρτέλ ήταν έτοιμα να καλύψουν το κενό στην αγορά από την πτώση της ρωσικής παραγωγής ή ακόμα και να απομακρύνουν συνολικά τη Ρωσία από τον ΟΠΕΚ+. Μετά τη συμφωνία το αργό διέγραψε τις απώλειες και γύρισε σε θετικό έδαφος, με την τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού να ενισχύεται 0,7% στα 116 δολάρια.

Το περαιτέρω άνοιγμα της κάνουλας εξακολουθεί να αποτελεί στροφή στην πολιτική του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του. Το καρτέλ είχε ως τώρα τηρήσει το σχέδιο του για σταδιακές μηνιαίες αυξήσεις της παραγωγής μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v