Αρματα μάχης Leopard στέλνει στην Ουκρανία η Ισπανία

Στο πακέτο περιλαμβάνονται και αντιαεροπορικοί πύραυλοι Shorad Aspide τους οποίους έχει αντικαταστήσει ο ισπανικός στρατός με νέα, πιο σύγχρονα, συστήματα.

Αρματα μάχης Leopard στέλνει στην Ουκρανία η Ισπανία

Η Ισπανία πρόκειται να προμηθεύσει την Ουκρανία με αντιαεροπορικούς πυραύλους και άρματα μάχης Leopard, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα El Pais την Κυριακή.

Η Ισπανία θα παράσχει επίσης εκπαίδευση στον ουκρανικό στρατό σχετικά με τον τρόπο χρήσης των αρμάτων μάχης. Αυτό θα πραγματοποιηθεί στη Λετονία, όπου ο ισπανικός στρατός έχει αναπτύξει 500 στρατιώτες στο πλαίσιο επιχείρησης του ΝΑΤΟ. Μια δεύτερη φάση εκπαίδευσης θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην Ισπανία, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η El Pais.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι το ισπανικό υπουργείο Άμυνας ολοκληρώνει την παράδοση στο Κίεβο αντιαεροπορικών πυραύλων Shorad Aspide, τους οποίους ο ισπανικός στρατός έχει αντικαταστήσει με ένα πιο προηγμένο σύστημα.

Η Ισπανία έχει μέχρι στιγμής προμηθεύσει πυρομαχικά, εξοπλισμό ατομικής προστασίας και ελαφρά όπλα.

Πηγές είπαν στην El Pais ότι το θέμα συζητήθηκε όταν ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ (φωτ.) επισκέφθηκε την Ουκρανία και συνάντησε τον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις 21 Απριλίου, αλλά είχε καθυστερήσει λόγω της πολυπλοκότητας της επιχείρησης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v