Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Μασκ απειλεί να τινάξει στον αέρα το ντιλ με Twitter

Ο ιδρυτής της Tesla ζητά με επιστολή του να του παρασχεθούν δεδομένα για τους ψευδείς λογαριασμούς. Eπιφυλάσσεται παντός δικαιώματός του, να ακυρώσει τη συμφωνία συγχώνευσης. Tι απαντά το Twitter.

Ο Μασκ απειλεί να τινάξει στον αέρα το ντιλ με Twitter

Ο Έλον Μασκ κατηγόρησε το Twitter ότι παραβιάζει το δικαίωμά του να έχει πληροφόρηση για τους ψευδείς λογαριασμούς στην πλατφόρμα, κάνοντας λόγο για παραβίαση των όρων της συμφωνίας εξαγοράς σε επιστολή που έστειλε στην εταιρεία τη Δευτέρα.

«Ο κ. Μασκ επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός του, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματός του να ολοκληρώσει τη συναλλάγη και του δικαιώματός του να ακυρώσει τη συμφωνία συγχώνευσης» αναφέρεται στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο δικηγόρος Μάικ Ρίνγκλερ.

Η μετοχή του Twitter υποχωρεί 5%. 

Ο Μασκ έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter τον περασμένο μήνα ότι η εξαγορά των 44 δισ. δολαρίων δεν θα προχωρήσει μέχρι να έχει περισσότερη πληροφόρηση για τον αριθμό των ψευδών λογαριασμών στην πλατφόρμα. Κάποιοι αναλυτές ερμήνευσαν την κίνηση ως διαπραγματευτική τακτική για χαμηλότερη τιμή. 

Όπως μεταδίδει το CNBC, η επιστολή που υπογράφει ο δικηγόρος του Μασκ αναφέρει ότι η συμφωνία συγχώνευσης απαιτεί από το Twitter να παράσχει στον Μασκ τα δεδομένα που έχει ζητήσει και αμφισβητεί τον ισχυρισμό της εταιρείας ότι είναι υποχρεωμένη να παράσχχει μόνο όσες πληροφορίες είναι απολύτως απαραίτητες για να κλείσει το ντιλ.

«Ο κ. Μασκ πιστεύει ότι το Twitter αρνείται ανοιχτά να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από τη συμφωνία συγχώνευσης, το οποίο προκαλεί περαιτέρω καχυποψία ότι η εταιρεία δεν παρέχει τα δεδομένα που έχουν ζητηθεί λόγω της ανησυχίας για το τι θα αποκαλύψει η ανάλυση των δεδομένων από τον κ. Μασκ» τονίζεται.

Το Twitter απάντησε ότι μοιράζεται και θα συνεχίσει να μοιράζεται πληροφορίες με τον Μασκ για την ολοκλήρωση του ντιλ σε συμφωνία με τους όρους της συμφωνίας συγχώνευσης. 

Η συμφωνία είναι προς το συμφέρον όλων των μετοχών, τόνισε το Twitter.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v