H Google επενδύει 1,2 δισ. δολ. στη Λατινική Αμερική

Βιώσιμες δράσεις που αποσκοπούν στην ανάκαμψη από τα οικονομικά πλήγματα της πανδημίας, στην άρση των ψηφιακών ανισοτήτων, στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και στην προστασία της βιοποικιλότητας στηρίζει η πρωτοβουλία του αμερικανικού κολοσσού.

H Google επενδύει 1,2 δισ. δολ. στη Λατινική Αμερική

Η Google έχει δεσμευτεί να επενδύσει 1,2 δισ. δολάρια στη Λατινική Αμερική τα επόμενα πέντε χρόνια προκειμένου να υποστηρίξει την οικονομική ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην περιοχή, όπου η εταιρεία έχει ενεργή παρουσία από το 2005, γράφει το Bloomberg.

Η επένδυση ανακοινώθηκε από τον Sundar Pichai, CEO της Google και της Alphabet, κατά τη διάρκεια της 9ης Συνόδου της Αμερικής που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Λος Άντζελες. Από αυτό το ποσό, τα 300 εκατ. δολάρια – χωρισμένα σε 50 εκατομμύρια δολάρια χρηματική συνεισφορά και 250 εκατομμύρια δολάρια διαφημιστικές πιστώσεις – θα διατεθούν στο φιλανθρωπικό σκέλος Google.org, το οποίο χρηματοδοτεί ΜΚΟ για τη βιωσιμότητα και τις ευκαιρίες για τις γυναίκες.

Μέρος των πόρων θα διατεθεί στο Pro Mujer («Υπέρ της γυναίκας») για να βοηθήσει γυναίκες επιχειρηματίες στη Γουατεμάλα, το Ελ Σαλβαδόρ και την Ονδούρα να αποκτήσουν πρόσβαση σε εκπαίδευση και μικροπιστώσεις. Οι δωρεές, είπε η Google, θα υποστηρίξουν επίσης «οργανισμούς που εργάζονται για την προστασία της βιοποικιλότητας στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου».

Σύμφωνα με την εταιρεία, η συνεισφορά χωρίζεται σε τέσσερις πυλώνες: ψηφιακές υποδομές, εκπαίδευση στις ψηφιακές δεξιότητες, επιχειρηματικότητα και βιώσιμες κοινότητες χωρίς αποκλεισμούς. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, δήλωσε ο Pichai, μπορεί να βοηθήσει τη Λατινική Αμερική να ανακάμψει από το οικονομικό πλήγμα που προκάλεσε η πανδημία Covid-19, αλλά και να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v