Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πιο υψηλό από το 1973 ο πληθωρισμός στη Γερμανία

Παρόμοιος υψηλός πληθωρισμός καταγράφηκε τελευταία φορά στην πρώην επικράτεια της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας τον χειμώνα 1973-1974, όταν οι τιμές του πετρελαίου είχαν αυξηθεί απότομα ως συνέπεια της πρώτης πετρελαϊκής κρίσης.

Στο πιο υψηλό από το 1973 ο πληθωρισμός στη Γερμανία

Στο 7,9% επιβεβαιώθηκε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Μάιο σε ετήσια βάση.

«Ο ρυθμός πληθωρισμού έφτασε έτσι για τρίτο διαδοχικό μήνα σε ιστορικό υψηλό από την επανένωση της Γερμανίας. Ο κύριος λόγος για τον υψηλό πληθωρισμό εξακολουθεί να είναι οι αυξήσεις των τιμών των ενεργειακών προϊόντων. Αλλά βλέπουμε επίσης αυξήσεις τιμών για πολλά άλλα αγαθά, ειδικά για τρόφιμα», δήλωσε ο Δρ. Georg Thiel, Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας (Destatis).

«Ένας παρόμοιος υψηλός πληθωρισμός καταγράφηκε τελευταία φορά στην πρώην επικράτεια της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας τον χειμώνα 1973-1974, όταν οι τιμές του πετρελαίου είχαν αυξηθεί απότομα ως συνέπεια της πρώτης πετρελαϊκής κρίσης», είπε ο Thiel.

Τον Μάρτιο ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 7,3% και τον Απρίλιο στο 7,4%. Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία αναφέρει επίσης ότι οι τιμές καταναλωτή τον Μάιο του 2022 αυξήθηκαν κατά 0,9% σε μηνιαία βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v