Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η μεγαλύτερη πτώση 20 ετών για τους μισθούς στη Βρετανία

Οι μέσες αποδοχές εξαιρουμένων των μπόνους ήταν 3,4% χαμηλότερα τον Απρίλιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τότε που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία το 2001.

Η μεγαλύτερη πτώση 20 ετών για τους μισθούς στη Βρετανία

Στο 3,8% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο το τρίμηνο έως τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Ο αριθμός αυτός εμφανίζει μείωση κατά 0,2 ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Το ποσοστό απασχόλησης υπολογίστηκε στο 75,6%, αυξημένο κατά 0,2 ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Εν τω μεταξύ, ρεκόρ καταγράφηκε στις κενές θέσεις εργασίας, οι οποίες έφτασαν το 1.300.000 την περίοδο Μαρτίου-Μαΐου.

Η μέση τακτική αμοιβή προσαρμοσμένη για τον πληθωρισμό τιμών μειώθηκε κατά 2,2% σε ετήσια βάση - ήταν η μεγαλύτερη από το 2011. Συμπεριλαμβανομένων των μπόνους, η μέση αμοιβή προσαρμοσμένη στον πληθωρισμό αυξήθηκε κατά 0,4%, ενώ οι ονομαστικές μέσες εβδομαδιαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 6,8%.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, εξετάζοντας μόνο τον Απρίλιο, η καταναλωτική δύναμη των νοικοκυριών του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τουλάχιστον 21 ετών, καθώς οι αυξήσεις των μισθών δέχονται χτύπημα από τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων δεκαετιών, όπως έδειξαν επίσημα στοιχεία.

Προσαρμοσμένες για τις τιμές, οι μέσες αποδοχές εξαιρουμένων των μπόνους ήταν 3,4% χαμηλότερα τον Απρίλιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τότε που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία το 2001, ανακοίνωσε την Τρίτη η Υπηρεσία Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. 

Το εκτιμώμενο ποσοστό του ανενεργού οικονομικά πληθυσμού μειώθηκε κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα, στο 21,3% την περίοδο Φεβρουαρίου-Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v