Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Ο νέος «τσάρος για την ακρίβεια» που έσερνε τα εξ αμάξης στον Μπόρις Τζόνσον

Τι έλεγε για τον Βρετανό πρωθυπουργό μόλις πρόσφατα ο Ντέιβιντ Μπάτρες, που διορίστηκε υπεύθυνος για τη διαχείριση του αυξημένου κόστους διαβίωσης. Τα μάλλον προσβλητικά και ουδόλως κολακευτικά σχόλιά του.

Βρετανία: Ο νέος «τσάρος για την ακρίβεια» που έσερνε τα εξ αμάξης στον Μπόρις Τζόνσον

Ο επιχειρηματίας που διορίστηκε από τον Μπόρις Τζόνσον «Τσάρος του Κόστους Διαβίωσης» υποστήριζε πριν από έξι μήνες ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν είναι έξυπνος και πρέπει να παραιτηθεί.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο Ντέιβιντ Μπάτρες, ιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της διαδικτυακής εταιρείας παράδοσης έτοιμου φαγητού Just Eat, θα αναλάβει έναν ρόλο από τον οποίο θα βοηθά τους πολίτες να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος διαβίωσης.

Σήμερα, πολλά μέσα ενημέρωσης θυμήθηκαν τα ουδόλως κολακευτικά σχόλια που έκανε στο Twitter ο Μπάτρες για τον Τζόνσον πριν από μερικούς μήνες.

«Γιατί άραγε οι χειρότεροι άνθρωποι αναρριχώνται συχνά στο υψηλότερο αξίωμα και μένουν εκεί;» έγραφε τον Ιανουάριο με αφορμή τη δημοσίευση έκθεσης για τα πάρτι που γίνονταν στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω καραντίνας. «Ο Μπόρις απλώς πρέπει να φύγει», πρόσθετε.

Σε άλλο μήνυμα, ο Μπάτρες κατηγορούσε τον Τζόνσον ότι αντιμετωπίζει «ανεύθυνα» τη βρετανική οικονομία και συμπλήρωνε: «Μην συγχέετε ποτέ μια ακριβή εκπαίδευση με την εξυπνάδα ή την ακεραιότητα. Δεν νομίζω ότι ο Μπόρις διαθέτει κάτι απ' αυτά».

Ένας εκπρόσωπος του Τζόνσον, ο ίδιος που είχε ανακοινώσει νωρίτερα τον διορισμό του Μπάτρες, είπε ότι οι απόψεις του δεν έχουν καμία σχέση με τον ρόλο που αναλαμβάνει. «Το άτομο στο οποίο αναφέρεστε έχει ένα πολύ σαφές έργο όσον αφορά το κόστος διαβίωσης και όχι σε άλλους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής». Όταν ρωτήθηκε αν ο Τζόνσον διάβασε τις αναρτήσεις, απάντησε ότι δεν γνωρίζει «αν ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος για κάθε σχόλιο, αλλά έχει δοθεί η δέουσα προσοχή».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v