Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αίτηση για χρεοκοπία υπέβαλε η Revlon, βουτιά της μετοχής

Η ζήτηση των καταναλωτών για καλλυντικά παραμένει ισχυρή, ωστόσο η κεφαλαιακή δομή της εταιρείας έχει περιορίσει την ικανότητά της να ανταποκριθεί σε αυτή. Ποσό $575 εκατ. αναμένεται να λάβει μετά την έγκριση του αιτήματος.

Αίτηση για χρεοκοπία υπέβαλε η Revlon, βουτιά της μετοχής

Η  Revlon Inc., κολοσσός στον κλάδο των καλλυντικών, κατέθεσε την Πέμπτη αίτηση πτώχευσης, με αποτέλεσμα οι μετοχές να γκρεμιστούν. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία δυσκολεύεται να ανταγωνιστεί άλλες φίρμες που εστιάζουν στις πωλήσεις online.

Η Revlon είπε ότι η ενέργεια αυτή θα της επιτρέψει να συνεχίσει να λειτουργεί ενώ αναδιοργανώνει την κεφαλαιακή της δομή, εν μέσω περιορισμών ρευστότητας που προκαλούνται από προκλήσεις, όπως διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας, αυξανόμενος πληθωρισμός και υποχρεώσεις, όπως μεταδίδει το cbs.

Μετά την έγκριση της αίτησης πτώχευσης , η εταιρεία αναμένει να λάβει $575 εκατομμύρια σε χρηματοδότηση για την υποστήριξη λειτουργιών.

«Η ζήτηση των καταναλωτών για τα προϊόντα μας παραμένει ισχυρή - οι άνθρωποι αγαπούν τις μάρκες μας και συνεχίζουμε να έχουμε μια υγιή θέση στην αγορά», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Debra Perelman.

«Αλλά η κεφαλαιακή μας δομή έχει περιορίσει την ικανότητά μας να ανταποκριθούμε σε αυτή τη ζήτηση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v