Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Πράσινο φως για εμβολιασμό παιδιών κάτω των 5 ετών με Pfizer και Moderna

Η FDA επιτρέπει τη χρήση του εμβολίου τριών δόσεων της Pfizer για παιδιά ηλικίας έξι μηνών έως 4 ετών και του εμβολίου δύο δόσεων της Moderna για παιδιά έξι μηνών έως 5 ετών.

ΗΠΑ: Πράσινο φως για εμβολιασμό παιδιών κάτω των 5 ετών με Pfizer και Moderna

Τα εμβόλια Pfizer και Moderna κατά της Covid για παιδιά ηλικίας 5 ετών και κάτω έλαβαν έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι σχεδόν όλος ο αμερικανικός πληθυσμός θα μπορεί σύντομα να προστατευτεί από τον κορωνοϊό.

Η έγκριση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) επιτρέπει τη χρήση του εμβολίου τριών δόσεων της Pfizer για παιδιά ηλικίας έξι μηνών έως 4 ετών και του εμβολίου δύο δόσεων της Moderna για παιδιά έξι μηνών έως 5 ετών. Η FDA ενέκρινε επίσης τη χρήση του εμβολίου Covid της Moderna για παιδιά και εφήβους ηλικίας 6 έως 17 ετών. Μέχρι τώρα, μόνο το εμβόλιο της Pfizer ήταν διαθέσιμο για αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Τα εμβόλια για τα μικρότερα παιδιά αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις 21 Ιουνίου, δήλωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν νωρίτερα αυτό τον μήνα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ήδη εξασφαλίσει προμήθεια 10 εκατομμυρίων δόσεων από την Pfizer και τη Moderna για τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 5 ετών.

Ενώ τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό από τους ενήλικες να βιώσουν τα χειρότερα αποτελέσματα της Covid, οι υγειονομικοί έχουν προειδοποιήσει ότι το ποσοστό νοσηλείας και θανάτων παιδιών, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του κύματος Όμικρον, είναι ανησυχητικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v