Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

G20-Παγκόσμιο Ταμείο για την Υγεία: Στόχος από $1,1 δισ. να φτάσουμε τα $10 δισ.

Πρόταση της προεδρεύουσας Ινδονησίας για πιο ισότιμες υποδομές και παροχές υγείας παγκοσμίως, με στόχο την αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών.

G20-Παγκόσμιο Ταμείο για την Υγεία: Στόχος από $1,1 δισ. να φτάσουμε τα $10 δισ.

Οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλοι δωρητές έχουν δεσμευτεί να παράσχουν χρηματοδότηση 1,1 δισ. δολαρίων προκειμένου να βοηθηθούν οι χώρες του κόσμου στην αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών.

Η Ινδονησία, φετινός οικοδεσπότης των συναντήσεων της Ομάδας των G20, παρώθησε τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου να δημιουργήσουν ένα Παγκόσμιο Ταμείο για την Υγεία, που θα βοηθούσε τις χώρες απέναντι σε επόμενες παγκόσμιες υγειονομικές κρίσεις, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Σρι Μουλιάνι Ιντραουάτι.

Η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι επίσης μεταξύ των χορηγών, μαζί με τη Γερμανία, τη Σιγκαπούρη και το φιλανθρωπικό ίδρυμα Wellcome Trust, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μπούντι Γκουνάντι Σαντικίν μετά τη συνάντηση των υπουργών Υγείας και Οικονομικών της G20 στην πόλη Γιογκιακάρτα στην Ιάβα. Ο στόχος είναι να φτάσουμε σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης κάθε χρόνο, πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Ταμείο πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του αφού λάβει την αναμενόμενη σχετική έγκριση στις 30 Ιουνίου από την Παγκόσμια Τράπεζας.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας πιέζει για πιο ισότιμες υποδομές υγείας παγκοσμίως, ως μια από τις βασικές προτεραιότητες της G20 φέτος. Αυτό περιλαμβάνει την υποχρέωση των χωρών να εναρμονίσουν τα πρωτόκολλα υγείας και να διαμοιράσουν τα αποτελέσματα των ερευνών και την παραγωγή των ιατρικών προϊόντων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v