Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία ΕΕ-Νορβηγίας για εισαγωγή περισσότερου φυσικού αερίου

Η Ευρώπη πληρώνει πολύ υψηλό τίμημα για την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο, τόνισε ο Φρανς Τίμερμανς, Ευρωπαίος Επίτροπος Κλιματικής Πολιτικής.

Συμφωνία ΕΕ-Νορβηγίας για εισαγωγή περισσότερου φυσικού αερίου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σε συμφωνία με τη Νορβηγία για την προμήθεια περισσότερου φυσικού αερίου από τη σκανδιναβική χώρα καθώς το μπλοκ προσπαθεί να μειώσει τις διογκούμενες τιμές και να ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια αφού η Ρωσία μείωσε την παροχή αερίου στα μισά κράτη μέλη. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να καταργήσει σταδιακά το ρωσικό φυσικό αέριο και να βρει νέες πηγές εφοδιασμού μετά την εισβολή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Η Μόσχα έχει αρχίσει να μειώνει τις αποστολές προς την Ευρώπη, επηρεάζοντας 12 κράτη μέλη και πιέζοντας τη Γερμανία να αυξήσει το επίπεδο «συναγερμού» για την ενεργειακή ασφάλεια. 

Η Ευρώπη πληρώνει πολύ υψηλό τίμημα για την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο, τόνισε ο Φρανς Τίμερμανς,  Ευρωπαίος Επίτροπος Κλιματικής Πολιτικής. «Δεν με πειράζει να εξαρτόμαστε από έναν στενό φίλο όπως η Νορβηγία αλλά δεν πρέπει ποτέ ξανά να βρεθούμε εξαρτημένοι από κάποιον σαν τον Πούτιν» πρόσθεσε.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v