Ουκρανία: Ξεκάθαρα υπέρ της Ρωσίας το πλεονέκτημα

Η Ρωσία προχωρά μεθοδικά και καταστρέφει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στο Ντονμπάς, δηλώνει αμερικανός αντισυνταγματάρχης. Αποχώρηση Ουκρανών από Σεβεροντονιέσκ.

Ουκρανία: Ξεκάθαρα υπέρ της Ρωσίας το πλεονέκτημα

Την εκτίμηση ότι η Ρωσία έχει συντριπτικό πλεονέκτημα κατέθεσε μιλώντας στο Fox ο αμερικανός αντισυνταγματάρχης Ντάνιελ Ντέιβις.

«Νομίζω ότι όταν κοιτάς τα στρατιωτικά θεμελιώδη, ακριβώς αυτό που ιστορικά ήταν πάντα η διαφορά μεταξύ νίκης και ήττας, και όταν κοιτάς την ισορροπία δυνάμεων, ειδικά στις δυνάμεις στο έδαφος, αυτά είναι συντριπτικά υπέρ της Ρωσίας. Δεν υπάρχει καμία λογική βάση στην οποία να ελπίζουμε ότι ο πόλεμος μπορεί να αναστραφεί, επειδή η Ρωσία προχωρά μεθοδικά και καταστρέφει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στο Ντονμπάς, περισσότερο από την κατάληψη εδάφους καταστρέφει την ικανότητά τους να υπερασπιστούν τη χώρα οπουδήποτε αλλού. Και ακόμη και το άθροισμα όλων των όπλων που έχουμε δεσμεύσει, πολύ λιγότερο έχει εμφανιστεί — είναι μόλις το ένα δέκατο του ελάχιστου απαραίτητου. Και όταν κοιτάξεις αυτά τα δύο πράγματα, αυτά μόνο, δεν υπάρχει ορθολογικός δρόμος για τη νίκη της Ουκρανίας.

Και ως εκ τούτου, ακόμη και ο δρόμος που θέλουμε, να βλάψουμε τη Ρωσία, είναι προσωρινός, βραχυπρόθεσμος, αλλά έχει μεγάλο κόστος, όπως λέτε, για τον ουκρανικό λαό στη χώρα του και στις ένοπλες δυνάμεις του. Και απλώς δεν νομίζω ότι αυτό είναι καλό παιχνίδι και δεν πρόκειται να λειτουργήσει καλά για τις Ηνωμένες Πολιτείες», υποστήριξε.

Την ίδια στιγμή στο μέτωπο του Ντονμπάς, μετά την εντολή του Κιέβου να υποχωρήσει ο στρατός από το Σεβεροντονιέσκ οι Ρωσοι προωθούνται προς το Λισιχάνσκ από τα δυτικά και τα νότια.

Πληροφορίες, μάλιστα, κάνουν λόγο για αεραποβαση κοντά στο μεγάλο διυλιστήριο δυτικά του Λισιχάνσκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ρωσική πλευρά, για να υποχωρήσουν οι ουκρανικές δυνάμεις από το Λισιχάνσκ θα πρέπει να περάσουν από ένα διάδρομο πλάτους επτά χιλιομέτρων περίπου ο οποίος ελέγχεται δια πυρός από τους Ρώσους.

Οι Ρώσοι, παράλληλα, κινούνται προς την κατεύθυνση του Σλαβιάνσκ προετοιμάζοντας την επίθεσή τους και σε αυτή την πόλη καθώς έχουν ήδη εισέλθει στην κωμόπολη Σιντόροβο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v